Anadil Yürüyüşü Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Anadil Yürüyüşü Yapılacak

Anadil Yürüyüşü Yapılacak

Batmanda bugün DBP ile HDP tarafından organize edilecek bir yürüyüş yapılacağı belirtildi.

19.09.2014 10:09

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl örgütleri, bugün hem Işid saldırılarını protesto ve hem de Anadil'de eğitim talepleri için yürüyüş düzenleyecek.

DBP İl Örgütü önünde saat 13.00'te yapılacak olan yürüyüş ve basın açıklamasına vatandaşlardan katılım beklenirken, İl Örgütünde yapılan basın toplantısında Anadil taleplerinin sürekli gündemde tutulacağı belirtildi.

KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

Basın açıklamasında söz alan DBP il Başkanı Serdar Atalay, DBP İl Örgütünün seçim komisyonu kurduğunu ve seçim komisyonu'nun almış olduğu karar doğrultusunda kongre tarihi belirleneceğini ifade etti.

YÜRÜYÜŞTE IŞİD'DE KINAYACAKLAR

İl Başkanı Atalay daha sonra,"Çok ciddi bir gündemimiz vardır. Son 3 gündür Diyarbakır'da, anadilde eğitime yönelik devlet tarafından yapılan yasaklı zihniyet ve mühürleme olayları , sürecin ruhuna ve insanlık vicdanıyla bağdaşmamaktadır. Söz konusu olan, hem dilimiz, hem kültürümüz ve hem de özgürlüğümüzdür. Bugünkü eylemin asıl gündemi: hem anadildeki eğitim taleplerine yönelik saldırıların, hem de, IŞİD'i destekleyen zihniyetin karşısında duracağımızı haykıracağız" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Anadil Yürüyüşü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement