Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Samsun'da - Son Dakika
Yerel

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Samsun'da

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Samsun\'da

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu, ''Lambanın Sihri Hezarfen'in Fikri'' adlı oyunu Samsun'da öğrenciler için sahnelendi.

05.06.2014 16:11

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu, Samsun'da ilkokul öğrencileri için "Lambanın Sihri Hezarfen'in Fikri" adlı oyunu sahnelendi.

Anadolujet Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar 33 binin üzerinde ilkokul öğrencisine ulaşan ödüllü oyunu "Lambanın Sihri Hezarfen'in Fikri" ile bu kez perdelerini Samsunlu ilkokul öğrencileri için açtı.

Anadolu turnesi kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen öğrenciler, tarihten günümüze uçmanın öyküsüne tanık oldu.

Hayali bir kahraman olan Alaaddin'i, Türk bilim tarihinin önemli isimlerinde Hezarfen Ahmet Çelebi ve Nasreddin Hoca'yı aynı sahneye taşıyan oyunda, bilim ve aklın öncülüğünde her şeyin mümkün olabileceği çocuklara anlatıyor. Oyun, 3 - 10 yaş arası çocukların problem çözme beceresini geliştirmeye yönelik temalar da içeriyor.

13. Direkler Arası Seyirci Ödülleri'nde Türkiye'de başarılı bulunan çocuk oyunları kategorisinde ödül alan Anadolujet Çocuk Tiyatrosu, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) ve Türkiye Merkezi, Sahne Dergisi tarafından düzenlenen "Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri'nde de "En iyi Dekor Tasarım Ödülü"ne layık görülmüştü.

Yazarlığını, yönetmenliğini ve müziklerini Turgay Yıldız'ın yaptığı "Lambanın Sihri Hezarfen'in Fikri" oyununun sahne tasarımını Sinan Yardımedici'ye, kostüm tasarımı Melih Karakurt'a, ışık tasarımı ise Mehmet Kandemir'e ait. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolujet Çocuk Tiyatrosu Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement