Anamur'da Hıdrellez Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Anamur'da Hıdrellez Coşkusu

Anamur\'da Hıdrellez Coşkusu

Mersin'in Anamur ilçesinde Hıdrellez Bayramı düzenlenen çeşitli şenliklerde coşkuyla kutlandı.

07.05.2014 16:11  Güncelleme: 16:06

Mersin'in Anamur ilçesinde Hıdrellez Bayramı düzenlenen çeşitli şenliklerde coşkuyla kutlandı.

İlk şenlik, Şehit İbrahim Armut Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Şehit İbrahim Armut Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Yakup Aslan, bu yıl 4. kez yaptıkları Hıdrellez Şenlikleri'ne emek veren, destek veren herkese teşekkür etti.

Öğrencilerin hazırladığı skeçler, müzik dinletileri etkinliğe renk katarken gelen misafirlere de çeşitli ikramlar yapıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Anamur Şubesi ve Kaşdişlen Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen bir diğer Hıdrellez Şenliği'nde ise yaza neşe, coşku içerisinde merhaba demenin mutluluğunu yaşandı. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Anamur Şubesi Başkanı Nurgül Er, Hıdrellez Bayramı'nın her yılın 6 Mayıs'ında Hızır ile İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak kutlandığını söyledi. Hıdrellez Bayramları'nın mutluluk, sağlık, huzur, para ve kısmet getirmesi inancıyla coşkuyla kutlandığına vurgu yapan Er, Hıdrellez Şenliklerinin Türklerin Orta Asya'dan getirdikleri Nevruz Şenlikleri'nin İslamlaşmış şekli olduğunu söyledi. 6 Mayıs ile 4 Kasım arasına Hıdrellez günleri dendiğinin de altını çizen Er, genel olarak Türk dünyasında kutlandığını ve günümüzde Hıdrellez Bayramı'nın Anadolu'da yaygın olmasa da kutlandığını belirtti.

Köyün Alevi dedesi Selim Ergül, diğer dedelerle birlikte hayır duası ettirdi ve daha sonra nefes okudu. Yerel sanatçılardan Ümit Halit Üçyıldız'ın eşliğinde mengi ve semah gösterileriyle gençler izleyenleri mest ederken yine köyün yerel sanatçısı İlker Toğrul da seslendirdiği türkülerle katılımcıların beğenisini kazandı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de etkinlikte Alevi Kültür Derneği Anamur Şubesi'ne bir adet diz üstü bilgisayar hediye etti. Ali Koyu sevilen şarkılarıyla dinleyenleri mest ederken "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" türküsünü söylediği esnada ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile muhteşem bir gösteri sunan köyün gençleri ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Etkinlik esnasında atılan havai fişeklerde geceye renk kattı.

Alevi Kültür Dernekleri Anamur Şubesi ve Kaşdişlen Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'ne Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Anamur Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen İbrahim Tuna Güler, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, STK temsilcileri, muhtarlar, köylüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamur'da Hıdrellez Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement