
Foto: Muz hasadından ve zeytin fidanı dikilmesinden
===
Demre'ye yeni hizmet binası
DEMRE Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşasına başlandı. L şeklinde yapılacak binanın bir bölümü kültür merkezi olarak hizmet verecek. Demre Belediyesi tarafından yaptırılan yeni bina bodrum kat üzerine 2 katlı olarak inşa edilecek. Toplam 4 bin 200 metrekare kullanım alanı sahip olacak bina, 2 milyon 869 bin liraya mal olacak. 2013 yılının sonunda tamamlanacak binayı Öztunç İnşaat A.Ş. yapıyor.
Belediye hizmet binasında 300 kişilik çok amaçlı kültür salonu bulunacak. Salon toplantı, sinema ve tiyatro salonu olarak kullanılacak. Binada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın adını taşıyacak bir de kütüphane olacak. Binada çalışma ofisleri de yer alacak. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, yeni binaya taşınmalarıyla birlikte eski binanın yıkılacağını kaydetti.
Eski binanın alanın yıkılmasından sonra bölgenin Cumhuriyet Meydanı'na dahil edileceğini kaydeden Başkan Topçu, meydanın 7 bin metrekarelik büyüklüğe ulaşacağını vurguladı. Meydanda düzenleme de yaparak, süs havuzu, fıskiyeler, yeşil alan ve kutlama alanı oluşturulacağına değinen Başkan Topçu, "Demre'ye yakışır bir kültür merkezi ve Cumhuriyet Alanı oluşturacağız" diye konuştu.
Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)
Foto: Çalışmalardan
===
Mersin- Antalya arası 5 saat olacak
ANTALYA- Mersin arasında ulaşımı 5 saate düşürecek 'Akdeniz Sahil Yolu' projesinin Gazipaşa etabında Güney Köyü ve Yakacık Köyü arasında 4 bin 500 metre uzunluğunda tünel yapılacak. 2003 yılında başlayan Antalya-Mersin Karayolu doğal şartlar nedeniyle güçlükle ilerliyor. Karayolunun Zeytinada-Yakacık köyleri arasındaki güzergahı fiziki şartlar nedeniyle Güney Köyü'nden itibaren Zeytinada Köyü'nün kuzey bölgesine alındı. Yeni güzergahta Zeytinada-Yakacık köyleri arasında kalan bölüme 4 bin 500 metre uzunluğunda tünel yapılacak.
Tünele, akaryakıt ve tüp gibi tehlikeli madde taşıyan ağır tonajlı araçların girişine izin verilmeyecek. Tehlikeli madde taşıyan araçlar, yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla 3 şeride çıkarılacak Zeytinada Köyü içinden geçen mevcut yola yönlendirilecek. Ayrıca yol yapımında, 400 metrelik bir de viyadük kullanılacak. Mersin'in Anamur İlçesi Melleç mevkiindeki viyadükle araçlar deniz seviyesinden yaklaşık 100 metre yüksekten geçecek.
Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)
Foto: Antalya-Mersin yolu çalışmalar, Tünel projesi örneği
===
Platinle sağlığına kavuştu
BURDUR'da trafik kazası sonucu sağ arka ayağı kırılan sokak köpeği, ayağına takılan platinle sağlığına kavuştu. Gazi Caddesi'nde araç çarpması sonucu sağ arka ayağı kırılan 2,5 yaşındaki köpeğe, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yapılan ameliyatla platin takıldı. Burdur Belediyesi'nde görevli veteriner hekim Mete Gümen, operasyonun başarılı geçtiğini söyledi.
Sağlığına kavuşan köpeğe 'Jessica' ismini verdiklerini kaydeden Gümen, köpeğin hayvan barınağında kısırlaştırıldığını kaydetti. Köpeğin ayağında parçalı kırık olduğunu anlatan Gümen, "Ayağına platin takma yoluna gittik. Bir ay içinde iyileşti. Yakın bir zamanda platini çıkaracağız. Çok sağlıklı şu anda. Şimdi sahiplendirilmeyi bekliyor. Platin takmasaydık sağ arka ayağını kullanamayacak ve sürünerek hayatını sürdürecekti" dedi.
Burdur Belediyesi hayvan barınağında 2012 yılında 1000'den fazla hayvanın kısırlaştırıldığını belirten Gümen "Kısırlaştırma sonucu sokak hayvanlarının üremeleri baskılanıyor. Bu da daha az üremelerine sebep oluyor. Belediyemiz bu konuda titiz ve duyarlı halkımız da sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
Foto: Veteriner Mete Gümen platin takılan ayağı gösterirken, Jessica Masa Üstünde
===
Gençlerin komik halleri kamerada
AFYONKARAHİSAR'da mobese kameralarına takılan ilginç anlar izleyenleri güldürüyor. Afyon'da kent merkezinde farklı yerlerde birdirbir oynayan gençler kameralara takıldı. Şehirde gençlerin son gözdesi birdirbir oyunu oldu. Birdirbir oyunu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencilerinin bir video paylaşım sitesine yükledikleri görüntülerle moda haline geldi.
Görüntülerde, Müze Kavşağı'nda yayalara yeşil ışığın yanmasını bekleyen öğrenciler, yolun karşısına birdirbir oynayarak geçiyor. Gençler arasında hızla yayılan bu kısa süreli 'birdirbir' oyunu şehrin farklı sık sık görülür oldu. Birdirbir modasına önceki gece de şehrin en işlek caddelerinden Yeşilyol'daki 5 genç katıldı.
Kafelerin bulunduğu Yeşilyol'da birdirbir oynayan gençler, hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ediyor. MOBESE kameralarının kaydettiği görüntüler, sadece birdirbir oyunuyla sınırlı değil. Süleyman Gönçer Caddesi'nde yan yana park edilen 6 araçtan inen gençler yol ortasında başlıyor oyun oynamaya. Kazaların da yer aldığı MOBESE kayıtları aşırı hız ve dikkatsizliğin ne gibi sonuçlar doğurduğunu da ortaya çıkardı. Kar yağışlı ve buzlu yolların kazalara davetiye çıkardığı görüntülerde çoğu maddi hasarlı kazaların yanı sıra ucuz atlatılan kazalar da dikkati çekiyor.
Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
Foto: Birdirbir oynayan gençler
===
Bağlar mahallesine üst geçit
BURDUR Belediyesi tarafından İstasyon Caddesi'nden Bağlar Mahallesi'ne geçiş sağlanması için üst geçit yapılaması için çalışma başlattı. Üst geçidin yapıldığı alanda inceleme yapan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Bağlar Mahallesi'nde oturan vatandaşların istediği üst geçidin inşaatına başladık. Yaklaşık 2 ay önce ihaleye çıktık. 650 bin TL'ye ihale edildi. 75 günde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.
İnşaatın başlamasının çok zaman aldığını kaydeden Başkan Akkaya "Burası sit alanı olduğu için Antalya Anıtlar Kurulu'ndan izin almak gerekiyordu. İstasyon binası, yük indirme, bindirme rampaları var. Şu anda bütün işlemler tamamlandı ve inşaat başladı. En kısa sürede açmış olacağız" dedi. Burdur Belediyesi'nin yaptırdığı çift asansörlü üst geçit 11 metre yüksekliğinde ve 45 metre uzunluğunda olacak. Ayakları betonarme olan üst geçidin üst tarafı çelik konstrüksiyon olacak.
Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)
Foto: Başkan Akkaya açıklama yaparken
===
'Sandıklı okuyor'
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 'Türkiye Okuyor' projesi kapsamında okullara kitap dağıtıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yürütülen projenin sandıklı ayağında, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda her sınıfa 81 kitap verildi. Kitap dağıtım törenine Kaymakam Ali Candan, Garnizon Komutanı J.Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tuncay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber katıldı.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, "Gençlerimiz kitap okudukça bilgi ve görgüleri artacak. Çocuklarımız kitap okurken, anne ve babalarında kitap okuması gerektiğine inanıyorum. Projenin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Kaymakam Candan ise projenin 2008 yılında başladığını hatırlatarak, "Biz maalesef çok fazla kitap okuyan millet değiliz. Daha fazla okuyarak daha fazla bilgiye sahip olacağımıza inandığımız için kampanyayı başlattık" dedi.
Konuşmaların Kaymakam Candan ve beraberindekiler her sınıf temsilcisine 81 kitaptan oluşan birer set verdi. Temsilen düzenlen program sonrası ilçedeki bütün okulların her sınıfına 81 adet kitap hediye edildi. Kampanya kapsamında ilçedeki okullara toplam 16 bin kitap dağıtıldı. Kampanya kapsamında en fazla kitap okuyan öğrencilere, aileleriyle birlikte 2 gün tatil hediye edilecek.
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)
Foto: Temsili kitap dağıtım töreninden fotolar
===
Vakıf yardıma koştu
KAŞ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2012 yılında ihtiyaç sahibi 2 bin 722 kişiye toplam 832 bin lira yardımda bulundu. 1719 kişiye maddi durumları yetersiz olduğu için yardım yapılırken, diğer yardımlar daha çok eğitime katkı adı altında yapıldı. Ramazan ve Kurban bayramlarında 500 aileye gıda yardımı yapan SYDV, 126 kadına da eşi vefat ettiği için ayda 250 lira yardımda bulundu.
38 aileye koşullu eğitim ve sağlık yardımı yapılan Demre'de, 2 engelli vatandaşa da akülü araba alındı. Bunların yanında evi yanan ve doğal afete uğrayan 6 aileye ev yapıldı. Yardımların toplamı 832 bin lira olarak gerçekleşti. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, 48 köy, 5 belde ve ilçe merkezindeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
Yeni çıkan Sosyal Güvenlik Yasası sonrası yapılan çalışmalarla Kaş'ta 8 bin 500 olan yeşil kartlı sayısının 1200'e düştüğüne vurgu yapan Kaymakam Kapankaya, "Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup yarıma yapıyoruz. Yardım çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç sahibi 600 aileye birer ton kömür verdik. Amacımız tüm ihtiyaç sahiplerine devlet olarak yardım ulaştırmak" diye konuştu.
Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)
Foto: Kaymakam Kapankaya
===
Kış Afyon'u etkilemeyecek
CUMHURİYET Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti. Milletvekili Toptaş, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ilk olarak 'Kara kışa hazır mıyız?' sorusunu yöneltti. Kış hazırlıkları hakkında bilgi veren Başkan Çoban, "Kış için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yaşanan sıkıntıları göz önüne alarak karla mücadelede yeni araçlar aldık" dedi.
Kar ve kış şartlarının Afyonkarahisar'ı etkilemeyeceğini kaydeden Başkan Çoban, 81 mahallenin 31'de çalışma yaptıklarını, çalışma yapılan yerlerin kış koşullarından etkilenmeyeceğini belirtti. Geçen yıl son 80 yılın en şiddetli kışının geçirildiğini hatırlatan Başkan Çoban, "Keşke daha önceki yönetimler sıcak asfalt, beton parke yapabilseydi. O dönem sıcak asfaltı yapacak tesis ve onu serecek makine ekipmanı yoktu. Biz bunların hepsini aldık. Şu anda Türkiye'nin en iyi asfalt tesisine sahibiz" dedi.
Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin merkezi kentlerinden biri konumuna geldiğini vurgulayan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ise, özellikle termal turizmin tanınıp, ciddi talep görmesiyle şehre rağbetin arttığını dile getirdi. Ortak aklın Afyon için birleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Toptaş, "Belediyemiz tüm hazırlıklarını yapmış. Umarım vatandaşlarımız kıştan etkilenmeden bu dönemi atlatır" diye konuştu.
Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
Foto: Ziyaretten foto
===
Telsizcilerde yeni dönem
Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği'nin kongresi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Dernek Başkanı Harun Erin, kısa bir konuşma yaptı. Erin'in dernek üyelerine sunduğu faaliyet raporu, oybirliği ile kabul edildi.
Erin'in konuşmasından sonra kurulan divan başkanlığında seçime geçildi. 2 listeyle başlayan seçimlerde, yapılan müzakerelerle birlikte Harun Erin ve ekibi, çekilme kararı aldı. Tek listeyle girilen seçimlerde, dernek yönetimi, Ahmet Akif Çetin, Ali Çelebi, Süleyman Özen, Emrah Ceylan, Nazmi Ekmekçioğlu'dan oluştu.
Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
Foto: Seçimden
===
Sondajlara su sayacı takılacak
BURDUR'un Bucak İlçesi'nde yeraltı suyu kullanma belgesi alarak açılan su kuyularına 25 Şubat'a kadar uzaktan okumalı su sayacı takılması zorunluluğu getirildi. Kuyu sahiplerinin bu tarihe kadar DSİ'ye başvurmaları gerekiyor. Kuyulardan çekilen su miktarı yeniden hesaplanarak kuyu ruhsattı yenilenecek. Ruhsatlar, 10 bin metrekarelik alan için 2 bin ton/yıl olarak yeniden tahsis edilecek. Tahsis edilen miktardan fazla su çekilemeyecek. Bu miktarın üzerine çıkanlardan ücreti tahsil edilecek.
Jeoloji Mühendisi Uğur Yorulmaz, DSİ Yeraltı Suları Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği'ne göre daha önce kullanma belgesi almış olanların, kuyularına su sayacı taktırıp 25 Şubat 2013 tarihine kadar belgelerini DSİ bölge müdürlüklerinden yeniletmeleri gerektiğini söyledi. Su sayacı taktırmayan kuyu sahiplerinin yeraltı suyu kullanma belgelerinin iptal edileceğini kaydeden Yorulmaz, "Aksini yapanların kuyuları kapattırılacak. Kapatılan kuyuların masrafları da kuyu sahiplerinden tahsil edilecek" dedi.
Halik AKCA/BUCAK, (DHA)
Fotosuz
===
Cinayete 14 yıl hapis
ISPARTA'nı Gelendost İlçesi'nde aralarında husumet bulunan 44 yaşındaki Mustan Balcı'yı av tüfeğiyle öldürmekten yargılanan Nezih Recep Çetinkaya, 16 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yenice Köyü'nde oturan Mustan Balcı'yı 1 Eylül 2011'de av tüfeğiyle öldürmekten tutuklu yargılanan Nezih Recep Çetinkaya, son kez hakim karşısına çıktı.
Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında son savunmasını yapan Nezih Recep Çetinkaya, "Mustan, üzerime silah doğrultunca öldüreceğini sanarak ateş ettim. Keşke bunlar yaşanmasaydı, çok pişmanım" dedi. Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan Mustan Balcı'nın yakınları ise Çetinkaya'nın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Tarafların son sözlerinin sorulmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme başkanı sanık Nezih Recep Çetinkaya'yı önce kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapsine karar verdi. Olayın tahrik altında işlendiğine kanat getiren mahkeme, cezayı daha sonra 16 yıl 7 ay hapis cezasına çevirdi. Mahkeme, dava kapsamında tutuksuz yargılanan Cafer Çetinkaya'nın ise beraatine karar verdi.
Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)
Fotosuz
=== - Antalya
Son Dakika › Yerel › Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?