Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.GAZİPAŞA Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'İpek Böcekçiliğini Geliştirme, Geleneksel İpek Böcekçiliğini Yaygınlaştırma ve İpek Böcekçiliğini Ülke Turizmine Kazandırma' projesi kapsamında, Halk Eğitimi Müdürlüğü (HEM) ipek böceği kozasından...

16.02.2013 10:21

Foto: İpek eşarplar, ipek ürünler ve atölyeden

===

İpek böceği istihdam sağlayacak

GAZİPAŞA Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'İpek Böcekçiliğini Geliştirme, Geleneksel İpek Böcekçiliğini Yaygınlaştırma ve İpek Böcekçiliğini Ülke Turizmine Kazandırma' projesi kapsamında, Halk Eğitimi Müdürlüğü (HEM) ipek böceği kozasından doğal çiçek yapma kursu açtı. 16 kursiyerin katıldığı kurs, haftada 3 gün olmak üzere salı, çarşamba ve perşembe günleri veriliyor. Kurs, 16 Nisan'da sona erecek.

KADINLARA YENİ İSTİHDAM ALANI

Usta Öğretici Hatice Uysal tarafından verilen kursta ipek kozasından çiçek yapmanın incelikleri öğretiliyor. Projenin amacı ipek böcekçiliğini geliştirmek, ev hanımlarına yeni iş imkanları sağlayarak aile ekonomisine katkı sağlamak. Kursun açılmasını çok önemsediğini belirten kurs öğreticisi Hatice Uysal, çiçek formuna dönüşen ipek böceği kozalarının hediyelik eşya olarak satışa sunulacağını ve bu ürünün Gazipaşa'nın bir simgesi haline gelebileceğini söyledi.

Kursa katılan el sanatları öğretmeni Süheyla Akış ise kursun çok zevkli ve eğlenceli geçtiğini söyledi. Kursiyerlerden el sanatları öğretmeni Seher Dündar da "Bu kurs sonrası talep doğrultusunda tekrar kurslar açabilmek için bu tekniği öğreniyoruz. Kadınlarımızın kozadan çiçek yapımı ile hem Türkiye ekonomisine hem kendi ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayacağız" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kurstan foto

===

Başkan Arı kariyer günlerinde

ANTALYA İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Korkuteli Alaaddin İlköğretim Okulu'nun düzenlediği Kariyer Günleri'ne katıldı. Okul Müdürü Veysel Suna ve idari kadro tarafından karşılanan Başkan Arı, okulda incelemelerde bulundu. Daha sonra toplantı salonuna geçen Başkan Arı, öğrencilere 'Avukatlık' mesleği ve 'İl Genel Meclisi'nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Yıllar sonra mezun olduğu okulun çatısı altında bulunmanın heyecanını yaşadığını belirten Başkan Arı, avukat olabilmek için öncelikle hukuk fakültesinin bitirilmesi gerektiğini söyledi. Hukuk fakültesini bitiren bir kişinin sınavlara girerek savcı veya hakim de olabileceğine değinen Başkan Arı, avukatların serbest çalıştığını ve tayin sorunlarının bulunmadığına dikkati çekti.

Bilinçli meslek seçiminin önemine vurgu yapan Başkan Arı, "Meslek seçimi; ilgi alanı, beceri ve kişiliğe uygun olarak yapıldığında kişi yaşam boyu mutlu olur. Herkes doktor, avukat, mühendis olacak diye bir şey yok. Bu ülkenin doktor, mühendis kadar teknisyene, işçiye, ustaya da ihtiyacı var. Meslek seçimi ve kariyer planlaması hayatınızda en önemli kararlarınızdan biridir. Bunun için meslekleri ve kendinizi çok iyi tanımalısınız" dedi. Başkan Arı konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularına yanıt verdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kariyer günlerinden

===

Kleopatra heykeli tamam

ALANYA Kleopatra Otelciler Birliği tarafından 'Kleopatra Plajı'nda sergilenmek üzere Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayla Aksungur'a yaptırılan 3 metre yüksekliğindeki 'Kleopatra' heykeli tamamlandı. Heykelin yerleştirileceği Kleopatra Plajı'nda girişinde hazırlıklar sürüyor. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına henüz başlanılmazken heykelin üzerine konacağı kaidenin betonu döküldü.

Alanya Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Hasan Şakiroğlu, çalışmaları yerinde inceledi. Alanya'nın dünya şehri olduğunu belirten Başkan Şakirolu, "Kleopatra Plajı'nın ismini aldığı kraliçeyi sembolize eden heykel kısa süre içerisinde Alanya'ya gelecek. Alanya Belediyesi peyzaj çalışmaları yapınca heykelde tatile gelenler adeta fotoğraf çektirmek için sıraya geçecek. Açılışını ise işlemlerin tamamlanmasının ardında yapacağız. Kleopatra heykeli Alanya turizmine yeni bir değer katacak" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Şakiroğlu inceleme yaparken - Kleopatra heykeli

===

Köyleri çöpe boğan ihale

ISPARTA'da köylerdeki çöplerin toplatılmaması nedeniyle, çöp yığınları oluştu. Çöp yığınlarında yayılan kötü koku vatandaşların tepkisine neden oldu. Köy sakinleri 15 gündür çöplerin toplanmadığını belirterek İl Özel İdaresi'ne şikayette bulundu. Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz İl Özel İdaresi tarafından toplatılması gerek çöplerin insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

ÇÖPLERİ KENDİMİZ TOPLUYORUZ

Çöp toplama ihalesini alan firmanın henüz çalışmaya başlamadığını vurgulayan Pediz, "Haftada 2 kez çöplerin alınması gerekiyordu. Ancak şimdi kendi imkanlarımızla topluyoruz. Depolama alanı olmadığı için dökecek yer sorunu yaşıyoruz. Özellikle ara sokaklardaki çöpleri traktörle toplatıyoruz. En kısa zamanda sorunun çözülmesini bekliyoruz" dedi.

FİRMA YETERLİ DEĞİL İHALE İPTAL EDİLDİ

İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Yıldırım ise ihaleyi kazanan firmanın, yasal olarak ehliyeti olmaması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini aktardı. Yeni ihalenin yapıldığını belirten Yıldırım, "Kısa zamanda ihale sonuçlanacak. Buna rağmen çöplerinin toplanmaması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece 2 köyde çöplerin toplanmasında sorun var. Bu köyler dışındaki yerlerde İl Özel İdaresi imkanlarıyla çöpler toplamakta" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Çöpten fotolar

===

Isparta'ya hibe desteği

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sundukları 7 proje için 2 milyon TL hibe desteği alınacağı müjdesini verdi. Hibe desteği kazanan projelerin il geneline hitap ettiğini belirten Vali Oğuz, "Yeni istihdam yaratılması ve özellikle kırsal kalkınmayı destekleme bakımından hazırlanan projeleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduk. Projelerin tamamı onaylanarak desteklenmeye layık görüldü. İlçelerimiz de dahil olmak üzere 7 projenin tamamının kabul görmesi bizleri memnun etti" dedi.

Projeler kapsamında 2 milyon TL'ye yakın hibe desteği verileceğini aktaran Vali Oğuz, hibe kazanan projelerin Güneykent'te gül ürünleriyle ilgili fabrikanın tamamlanması, Yalvaç'ta yeni teknoloji kullanarak kaliteli un üretme projesi, kuruyemiş fabrikasını genişleme, Gelendost'ta elma boylama ve paketleme tesisi ve Senirkent'te güneş enerjisiyle ilgili projeler olduğunu söyledi. Proje sahiplerine teşekkür eden Vali Oğuz, girişimcilere proje hazırlama çağrısında bulundu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali Memduh Oğuz

===

Güvenlikçiye dayağa 2 yıl hapis

ALANYA'da birlikte yaşadığı Y.E.'ye refakat etmek için gittiği hastanede kalmasına izin vermeyen özel güvenlik görevlisi Musta Altaş'ı darp etmek suçundan yargılanan Umut O., 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alanya'da 30 Ocak 2012'de 28 yaşındaki Umut O., birlikte yaşadığı arkadaşı Y.E.'nin rahatsızlanması üzerine Alanya Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Y.E. tedaviye alınırken, Umut O. İse refakatçi olarak hastanede kalmak istedi.

Ancak özel güvenlik görevlisi Musta Altaş, Umut O.'ya izin vermedi. Bu nedenle çıkan tartışmada Umut O., saldırdığı Musa Altaş'a önce hakaret etti, ardından darp etti. Olaydan sonra gözaltına alınan Umut O., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alanya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülün davanın karar duruşması önceki gün yapıldı. Mahkeme, Umut O.'yu darp ve hakaret suçlarında 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Umut O - Musta Altaş

===

Başkan Elibol yaşlıları unutmadı

SANDIKLI Belediye Başkanı İsmail Elibol, Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Huzurevinde kalan biri kadın 14 yaşlıyla sohbet eden, onlarla vakit geçiren Başkan Elibol'a Huzurevi Müdürü Mustafa Kavas da eşlik etti. Hüseyin Develi Huzurevi'nin termal özellikte olduğunu belirten Elibol, "Termal huzurevinin ilçemizde olmasından dolayı son derece memnunuz. Burada kalan vatandaşlarımızı her zaman ziyaret edeceğiz. Eksikleri olduğunda mutlaka karşılayacağız" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement