Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Antalyaspor, tarihinin en başarılı 'Sezon Başlangıç' rekoru kırdı.1966 yılında kurulan ve Süper Lig'de 18'inci sezonunu geçiren kırmızı beyazlı takımda geride kalan sezonlara bakıldığında Mehmet Özdilek ve futbolcuları ilk kez 8 haftada 15...

22.10.2012 12:47

Foto: İsmail Aissati ve Özdilek fotosu

--- KUTU ---

Tarihi rekor

Antalyaspor, tarihinin en başarılı 'Sezon Başlangıç' rekoru kırdı. 1966 yılında kurulan ve Süper Lig'de 18'inci sezonunu geçiren kırmızı beyazlı takımda geride kalan sezonlara bakıldığında Mehmet Özdilek ve futbolcuları ilk kez 8 haftada 15 puan toplayarak rekor kırdı. Antalyaspor'un daha önceki rekoru yine Mehmet Özdilek ile beraber ilk 8 haftada 14 puandı. Antalyaspor, 8 haftada topladığı 15 puanla liderliği Galatasaray ile paylaşıyor.

===

Alanyaspor Teknik Direktörü Turhan öfkeli:

Hakemi geçemedik

ALANYASPOR Teknik Direktörü Armağan Turhan, Anadolu Selçukluspor karşısında aldıkları 2-1'lik yenilgiden maçın hakemi Murat Özcan'ı sorumlu tuttu. Karşılaşmanın hakemi Murat Özcan'ın verdiği kararlarla tarafsız seyircilerden dahi tepki aldığını belirten Armağan Turhan, maçın 15'inci dakikasında Mehmet Öncan'ın haksız şekilde kırmızı kartla atıldığını söyledi. Oyuna iyi başladıklarını ve rakip kalede baskı oluşturduklarını dile getiren Turhan, şöyle dedi:

"Maçın 15'inci dakikasında sahneye çıkan hakem Murat Özcan, oyuncum Mutlu İlengöz'ün rakibine kayarak yaptığı nizami hareketi kırmızı kartla cezalandırdı. 10 kişi kalmamıza rağmen rakip kalede etkili olduk. İlk yarıda kalemize gelemediler. Basit bir hatadan dolayı yediğimiz gol dışında 2'nci yarıda da etkili olan taraf bizdik. Beraberliği yakaladıktan sonra da Ünal ve Mehmet Öncan ile iki net gol pozisyonuna girdik. Deplasmandan galip dönmek itiyorsak bu pozisyonlardan yararlanmalıydık."

Oyuncularının 10 kişi kaldıktan sonra bile rakibine üstünlük kurduğunu kaydeden Turhan şöyle konuştu: "Hakem verdiği kararlarla oyuncularımızı, teknik ekibi, tribündeki yöneticilerimizi ve hatta tarafsız seyircileri bile çileden çıkardı. Üstün bir performansla oynayan futbolcularım hakemin kararlarıyla gerildi. Mehmet Öncan maçın son dakikalarında 2'nci sırı karttan kırmızı kartla oyundan atılınca 9 kişi kaldık. Kısacası bu maçta hakemi geçemedik. Ancak sergilediğimiz mücadele ve istekli futbolla bu grupta karşımıza çıkan her rakibi yenebileceğimizi gösterdik. Konya'da bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, ancak maçın hakemini vicdanı ile baş başa bırakıyorum."

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Armağan Turhan ve maçın hakemi Murat Özcan

===

Çavuşoğlu TAF yönetiminde

TÜRKİYE Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanlığı'na Mehmet Terzi yeniden seçildi. Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu'nda yer aldı. Crowne Plaza'da düzenlenen ve mevcut federasyon başkanı Terzi'nin tek başkan adayı olduğu TAF 3'üncü Olağan Genel Kurulu'na 165 delege katıldı. 155 delegenin oy kullandığı genel kurulda 149 oy alan Terzi, federasyon başkanlığı görevine 3'üncü kez getirildi. Seçimde 6 oy geçersiz sayıldı.

Mehmet Terzi'nin yeniden başkan seçildiği genel kurulda 15 kişilik yönetim kurulu listesinde yer alan Alanyaspor Kulübü Başkanı Çavuşoğlu, "Mehmet Terzi başkanlığındaki Atletizm Federasyonu 2008 yılından bu yana birçok ilkler yaşayarak tarihi başarılar elde etti. Daha önce delegesi olduğum federasyonda sayın Terzi'nin isteği ile yönetim kuruluna seçilmem benim için büyük bir gurur oldu. Federasyonun başarısı için elimden geleni yapacağım" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Çavuşoğlu

===

Korkuteli kazandı

ANTALYA Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Korkuteli Belediyespor, evinde oynadığı Tarımspor'u 2-0 mağlup etti. Son iki haftada 1 galibiyet ve 1 yenilgi alan Korkuteli, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmada taraftarlarına erken bayram yaşattı. Korkuteli'nin gollerini 33'üncü dakikada Soner, 80'inci dakikada da Hakan kaydetti. Yönetim ve teknik heyet 90 dakika boyunca tribünde takımlarını destekleyen Korkutelili taraftarlara teşekkür etti. Bazı yöneticiler de karşılaşmayı taraftarlarla birlikte izledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ (DHA)

Foto: Maç fotoları

===

Kolejde satranç turnuvası

ÖZEL Antalya Envar Koleji Satranç Turnuvası, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası, Envar Koleji Spor Kulübü tarafından organize edildi.

68 öğrencinin katılımıyla yapılan turnuva, 6 tur İsviçre sistemi üzerinden oynandı. Müsabakalar sonunda 4, 5 ve 6. sınıflarda Halil İbrahim Uçar birinci, Hüseyin Yılmaz ikinci, Enes Buğra Gülatan üçüncü oldu. 7 ve 8. sınıflarda Fatih Çınar birinci, Mert Kara ikinci, Ali Artun Uçan üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencileri madalya ile ödüllendirdiklerini açıklayan Envar Koleji İlk ve Ortaokullar Müdürü Yüksel Arslan, satrancın, öğrencilerin üst becerilerini ortaya çıkarmada önemli katkılar sağladığını ve bunun önemli olduğunu kaydetti.

Foto: Öğrenciler satranç oynarken - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement