Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.Toplantıdan.AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi, kendi alanında bir ilke imza attı.

06.02.2013 17:48

Foto: Toplantıdan.

===

Afyonkarahisar'da bir ilk

AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi, kendi alanında bir ilke imza attı. Büyükşehirlerdeki hastanelerle üniversitelerin araştırma-eğitim hastanelerinde yapılan "'aparoskopik kolon rezeksiyonu' isimli operasyon, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından da gerçekleştirildi. 62 yaşındaki Ramazan Baş, Afyonkarahisar Genel Cerrahi Bölümü'nde görevli Dr. Serkan Türel ve Dr. Murat Akıcı'nın müdahalesi ile kalın bağırsağındaki tümörden kurtuldu.

AĞRI OLDU, HASTANE'YE GELDİM

Ramazan Baş, hastalık nedeniyle şikayetleri artınca Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu belirterek, "İscehisarlıyım. Kalın bağırsakta ağrı ve kanama vardı. Şu anda hocalarımın sayesinde hiçbir şey kalmadı. Birinci gün hafif ağrım oldu, ama artık bir şeyim kalmadı. 62 yaşındayım. Doğrudan bu hastaneye geldim. Eskişehir'e, Ankara'ya gitmedim" dedi.

KAPALI AMELİYATLA ÇABUK İYİLEŞTİ

Genel Cerrahi Uzmanı Serkan Türel ise Ramazan Baş'ın kısa sürede normal hayatına döneceğini söyledi. Türel, "Hastamızda kolon tümörü mevcuttu. Bu ameliyat hastanemizde ilk kez yapıldı. Bu tür hastalıklar, ilerleyen evrelerde hayati tehlike taşıyabiliyor. Kapalı ameliyat yapılması nedeniyle, hastanın ameliyat sonrasında çok çabuk iyileşmesini sağladık. Ramazan Bey, birinci gün suyunu içmeye başladı, aynı gün yürüyüşüne başladı. Üçüncü gün normal gıdasını yemeye başladı. Herhangi bir aksilik olmazsa yarın evine göndereceğiz" dedi.

KARINDA ŞİŞLİK, KABIZLIK, KANAMA

Ameliyat ekibinde yer alan Doktor Murat Akıcı da, kalın bağırsak tümörünün çok sık görüldüğüne değinerek, şu bilgileri verdi: "Kapalı yöntem, safra kesesi ameliyatlarında kullanılmakta ama kalın bağırsak tümöründe Afyon'da yeni yeni kullanılmakta. Ameliyat, 5 delikten yapılıyor, tamamen kapalı bir ameliyat. Hastanın hastanede kalış süresini azaltıyor. Açık cerrahiden farkı yok. Bu hastalık çok belirti vermiyor. Hastalar, karında şişkinlik, kabızlık, makatta kanama şikayetleriyle geliyor."

TEKNİK VE PERSONEL ALTYAPISI SAĞLAM

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Hasan Arslan da, vatandaşların kaliteli hizmet alması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtirken, Başhekim Mehmet Duran da teknik altyapı ve personel itibariyle bu tür ameliyatları yapabileceklerinin altını çizdi. Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ise Afyon için mutlu bir gün yaşadıklarını vurguladı.

Erenoğlu, "Bugün onurlu ve gururlu bir günümüz. Bu ameliyatların arkası gelecek. Bu ameliyat olmasaydı hayati tehlike vardı. Açık ameliyat olsaydı, enfeksiyon riski çok yüksekti. Biz yapılabilecek her konuda arkadaşlarımızın arkasındayız" diye konuştu. Ramazan Baş'ın kaldığı hasta odasında gerçekleştirilen basın toplantısında, doktorların zaman zaman Ramazan Baş'ın ellerini tuttuğu görüldü.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ramazan Baş, Basın toplantısı, Ramazan Baş koridorda

===

Kazadan burnu kanamadan kurtuldu

ALANYA'da yağış nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, otomobiliyle takla atan İsveçli sürücü 78 yaşındaki Göran Radestiöm kazadan burnu bile kanamadan kurtuldu. Kaza saat dün 16.00 sıralarında Keykubat Caddesi Milli Egemenlik Stadı önünde meydana geldi. Alanya'da yaşayan İsveçli Göran Radestiöm 07 MB 298 plakalı otomobille Tosmur istikametine giderken yol kenarındaki su birikintisine girdikten sonra direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Kaldırıma çarparak takla atan İsveçli sürücünün otomobili yaya yolunda yan yatarak durabildi. Kendi imkanlarıyla burnu bile kanamadan araçtan çıkan otomobil sürücüsü, yağmurdan etkilenmemesi için kaza yerine gelen trafik polis aracına bindirilip sakinleştirildi. Otomobil kaza yerinden çekici yardımıyla kaldırılırken, İsveçli turist Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, Cumhuriyet Polis Merkezi'nde ifadesi alındıktan sonra evine gitti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Göran Darestiöm ve otomobili - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement