Ardahan'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da 1 Mayıs Kutlamaları

Ardahan\'da 1 Mayıs Kutlamaları

Ardahan'da 1 Mayıs dolayısıyla, sivil toplum örgütü üyeleri Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki Dursun Akçam Kültür Evi önünde buluştu.

01.05.2013 13:16  Güncelleme: 13:20

Ardahan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki Dursun Akçam Kültür Evi önünde bir araya geldi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gruba CHP ve BDP de katılarak destek verdi. Grup burada siyasi partilerle birlikte İnönü Caddesi'nde bir yürüyüş yaptıktan sonra tekrar Dursun Akçam Kültür Evi önünde toplandı. Emniyet güvenlik tedbiri aldı. Eğitim Bir Sen adına bir konuşma yapan Ardahan Temsilcisi Zafer Yıldız, bugün işçinin emekçinin bayramı olduğunu bu nedenle burada olduklarını belirterek, "Yaşamını alın teriyle kazanan, işçi kardeşlerim, kamu emekçileri memur arkadaşlarım, her direnişte var olan öğrenci kardeşlerim, işsizler, emekliler, kadınlar, yurdumun onurlu ve aydınlık insanları 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramına hoş geldiniz" dedi.

"1 Mayıs işçi ve emekçinin bayramını coşkuyla selamlıyoruz" diyen Yıldız, "Dostlarım, yoldaşlarım, bugün dünyadaki ezilen, sömürülen, katliamlara uğrayan, iş cinayetlerine kurban giden, yok sayılan halkların sesi olmak için bu alandayız. İşgale, savaşa, işsizliğe, sömürüye, yoksulluğa, savaşı, acıyı ve gözyaşını yok etmek için buradayız. Bir yandan emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların arttığı, çalışma yaşamının tahrip edildiği, sendikal hak ihlallerinin sürdüğü, bağımsız sendikal hareketin yok edilmek istendiği, diğer yandan ise başta ifade ve düşünce özgürlüğü olmak üzere hak ve özgürlükler alanının giderek daraltıldığı korku imparatorluğuna karşı bu alanda sesimizi duyuracağız. Kendilerini bu imparatorluğun padişahı yerine koyarak emperyalizmin taşeronluğunu yapmak isteyenlerin; faşist baskılarla, her türlü zorbalıkla susturmaya çalıştıkları emekçinin sesini özgürlük, eşitlik ve adaletin sesi olarak bu meydanlarda haykıracağız.

Demokratik bir ülke ve insanca bir yaşam mücadelesi veren siz onurlu emekçi kardeşlerim, halkları birbirine düşürmeyi planlayan ırkçı-şoven güçlerin oyununu hep birlikte bozacağız. Halkların kardeşliğini sürdürmek için faşizme emperyalizme karşı direneceğiz" dedi.

Grup, müzik eşliğinde halay çekerek kutlamaları sonlandırdı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement