Asü'deki Konferansta Çözüm Süreci Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Asü'deki Konferansta Çözüm Süreci Konuşuldu

Asü\'deki Konferansta Çözüm Süreci Konuşuldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği "Eğitim Günleri" konferanslar serisinin 9'uncusu gerçekleştirildi.

14.11.2013 15:46

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği "Eğitim Günleri" konferanslar serisinin 9'uncusu gerçekleştirildi. Gazeteci Yazar Fadime Özkan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, 'Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci' konuşuldu. Fadime Özkan, çözüm sürecinin bir yıl kadar önce başladığını ve bu süre içerisinde hiç kimsenin ölmediğini ifade ederek, süreçten önceki yıl bin 500'e yakın insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Kürt meselesinin yıllardır devletin ve hükümetlerin üzerinde hararetle çalıştıkları bir mesele olduğunu ifade ederek, 'Eğitim Günleri' adını verdikleri konferanslar serisinin ileriki dönem programlarına ilişkin bilgiler verdi. Kürt sorunu ve onunla bağlantılı olan terör sorununun, memleketin sırtındaki kamburlardan bir tanesi olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, bu sorunu aşmış bir Türkiye'nin ufkunun çok daha açık olacağını belirtti.

Gazeteci yazar Fadime Özkan ise, meselenin çok ağır ve Türkiye'nin kendi içinde olduğu kadar, çağın pek çok sorununu da içinde barındıran bir mesele olduğunu ifade ederek, "Mesele Türkiye'nin en acil meselesidir. Çünkü biz son 30 yılda çok can, çok kan kaybettik. Kaybettiğimiz insanların çoğu genç insanlardı. Türkiye artık evlatlarını kaybetmek istemiyor. Bunu çok acı bir tecrübeyle anladı. Türkiye artık bu meseleyi çözmek istiyor. Bu mesele çok can yaktığı, uzun sürdüğü, sadece Türkiye'nin iç meselesi değil, Türkiye ile alakalı hesabı olan herkesin elini attığı, kurcaladığı bir mesele olduğu ve Ortadoğu bölgesi çok hızlı değiştiği için önemli ve çözümü belli zorlukları içeriyor" dedi. Türkiye'nin bu konuda belli bir kararlılık sergilediğini belirten Fadime Özkan, "Çözüm süreci bir yıla yaklaşıyor ve Allah'a şükür bu süre içerisinde hiç kimse ölmedi. Bir önceki yıl bin 500'e yakın insanımızı kaybetmiştik. Hepsinin de cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği vardı. Şu bir yıl içinde biz bu kayıpları yaşamıyoruz ve bu bizim en büyük kazancımız. Sürecin teminatı da budur, süreci kıymetli kılan da budur" diye konuştu.

Konferansın ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Fadime Özkan'a bir teşekkür plaketi verdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asü'deki Konferansta Çözüm Süreci Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement