Atosev'den Eğitime Katkı - Son Dakika
Yerel

Atosev'den Eğitime Katkı

Atosev\'den Eğitime Katkı

Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV), 2014/2015 öğretim döneminde burs verdiği öğrenci sayısını 2100’e çıkarmayı hedefliyor.

13.07.2014 11:12

Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV), 2014/2015 öğretim döneminde burs verdiği öğrenci sayısını 2100'e çıkarmayı hedefliyor.

ATOSEV'in temel misyonu ve vizyonunu, "Bilgi ve eğitime destek vererek, çağdaş, donanımlı ve üretken insanların yetişmesine katkıda bulunmanın oluşturduğunu" vurgulayan ATOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Fidan, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yapılan katkıların, geleceğe yapılan en güzel yatırım olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Bu nedenle Adana'nın, Çukurova'nın ve Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek kapasitede gençlerin yetişmeleri öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Nitekim 1965 yılından bu yana ATOSEV'den burs alarak öğrenimlerini tamamlayabilme imkanını elde eden birçok öğrencinin bugün karşımıza bilim adamı, doktor, mühendis, avukat ve işadamı olarak çıkmaları yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu kanıtlamaktadır. Bu nedenle Adana'nın yetiştirdiği her bireyi, ülkemiz ekonomisinin daha iyi noktalara ulaşmasında önemli bir unsur olarak değerlendiriyoruz" dedi.

ATOSEV tarafından karşılıksız burs verilen maddi desteğe muhtaç öğrenci sayısının dört yıllık bir süre içerisinde 600'den 1950'ye çıkarıldığını, geçtiğimiz yıl ilk kez 350 öğrenciye Adana Ticaret Odası desteği dışında, sadece ATOSEV'in kendi öz kaynaklarından burs imkanı sağlandığını, bu yıl bu sayıyı da 500'e çıkarmak istediklerini kaydeden Necati Fidan şunları söyledi:

"ATOSEV'in önümüzdeki yıllarda hiçbir desteğe ihtiyaç duymaksızın kendi ayakları üzerinde durabilen ve sadece kendi öz kaynaklarıyla burs dağıtan bir kurum olmasını hedefliyoruz. Kuruluşundan bu yana geçen 49 yıllık süre içerisinde maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere sağladığı karşılıksız burs miktarı ve sayısı bakımından ülkemizin en önde gelen kurumlarından birisi haline gelen Vakfımızın gelirlerinin artırılarak, burs verilen öğrenci sayısının artırılabilmesine yönelik çalışmalarımızı bundan böyle de aralıksız sürdürme kararlılığındayız. Bu kapsamda halen toplam 1950 öğrenciye sunduğumuz burs imkanını önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 2100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için de Vakfımızın mevcut gelir kaynaklarını artırabilme ve çeşitlendirmenin arayışındayız. Yönetim Kurulu olarak bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ATOSEV Sosyal Tesisleri'ni 2014 yılı içerisinde üye beklentileri doğrultusunda yenileyerek; havuz, sportif aktivite ve diğer sosyal ortamlarda üyelerimize sunduğumuz hizmet kalitesini daha da yukarılara taşıdık. Üyelerimize sunduğumuz yüksek hizmet kalitesinin burs verdiğimiz öğrenci sayısının önemli miktarda artışına zemin hazırlayacağına inanıyoruz."

ATOSEV gelirlerinde üye aidatları ve sosyal tesislerin bazı bölümlerinin kiraya verilmesi haricinde; ATOSEV pano ve çelenkleri ile nakit bağışların önemli payı bulunduğunu ifade eden ATOSEV Başkanı Fidan, "Adana Ticaret Odası Meclisi'nin üyeleri de, yasalar gereğince kendilerine verilen huzur haklarını Vakfımıza bağışlayarak gelirimizin artmasında önemli rol oynamışlardır. Özellikle ATOSEV çelenk ve panolarının kullanımıyla Vakfımıza ciddi ve kalıcı gelir sağlanabilmesi mümkün olabilmektedir. Bu kapsamda başta üyelerimiz olmak üzere Adanalı tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Ayrıca, ATO logolu İş Bankası Kredi Kartı kullanarak da Vakfımız aracılığıyla maddi durumları yetersiz öğrencilerimize katkıda bulunma imkanı mümkündür" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atosev'den Eğitime Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement