Aydın'da Adnan Menderes Sergisine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Adnan Menderes Sergisine Yoğun İlgi

Aydın\'da Adnan Menderes Sergisine Yoğun İlgi

Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu adlı sergi Aydın'da büyük ilgi gördü.

27.04.2013 08:43  Güncelleme: 09:08

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in yaşam öyküsünü ve hizmet dönemini konu alan "Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu" adlı sergi Aydın'da büyük ilgi gördü.

Aydın'da Vali Kerem Al tarafından ziyarete açılan merhum Başbakan Adnan Menderes'in yaşam öyküsünü ve hizmet dönemini aktaran "Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu" sergisi büyük ilgi görüyor. Sergi açılışına Vali Al'ın yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Adnan Menderes'in köyü Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün kurumsal teşvikleri ile Aydın Kültür Merkezi'nde 24-30 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, Demokrat Parti Misyonu'nun ileri gelen isimlerinden olan Samet Ocakoğlu tarafından hazırlanan 100'ü aşkın sanatsal materyal sergileniyor.

Sergiyi hazırlayan Samet Ocakoğlu, sergi açılışının ardından Vali Al ve katılımcılara sergide yer alan eserler hakkında tek tek bilgi verdi. Hazırladığı sergi ile merhum Başbakan Adnan Menderes'in yaşam öyküsü ve Türkiye'nin demokrasi kulvarlarını anlatmayı amaçladığını belirten Ocakoğlu, "Adnan Menderes'in yaşam öyküsünün yüklediği öğretiyi sanatın araçlarını kullanarak görsel materyallere dönüştürdük. Bu sergide Merhum Başvekil Adnan Menderes'in yaşam öyküsüyle beraber ülkemizin demokrasi kulvarlarını ve Başbakanlık tarihimizin bir bölümünü anlatmaya çalıştık" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün desteğiyle Samet Ocakoğlu tarafından hazırlanan sergi 24-30 Nisan 2013 tarihleri arasında gezilebilecek. Sergide kullanılan materyaller daha sonra Ocakoğlu tarafından Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağışlanacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Adnan Menderes Sergisine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement