Aydın'da 'Aile Akademisi' Projesinde Üçüncü Eğitim Programı Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 'Aile Akademisi' Projesinde Üçüncü Eğitim Programı Tamamlandı

Aydın\'da \'Aile Akademisi\' Projesinde Üçüncü Eğitim Programı Tamamlandı

Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Eğitimi” konularında düzenlenen “Aile Akademisi” projesi kapsamında okul çağındaki çocukların velilere yönelik üçüncü eğitim toplantısı yapıldı.

13.01.2014 09:43

Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Eğitimi" konularında düzenlenen "Aile Akademisi" projesi kapsamında okul çağındaki çocukların velilere yönelik üçüncü eğitim toplantısı yapıldı.

Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Eğitimi" konularında düzenlenen "Aile Akademisi" projesinin üçüncü konferansı Güzelhisar İlkokulu öğrenci velilerine yönelik düzenlendi. Konferansta; 'İlkokul çağındaki öğrencilerin annelerine, sağlıklı yaşam, kadın hastalıkları ve korunma yöntemleri, kadın hasatlıklarında erken tanının önemi ve öğretmen-veli yaklaşımı, aile-çocuk iletişimi, İlkokul öğrencisinin okulda ve evde elde etmesi gereken kazanımlar' gibi konularda bilgilendirme eğitimi verildi.

'Aile Akademisi' konferansına; AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, Garnizon Komutanı Salih Karataş'ın eşi Ayfer Karataş, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Aydın Güzelhisar İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Uyaroğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Güzelhisar İlkokulu aile birliği üyeleri katıldı.

Aydın İl Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen konferansta, Aydın İl Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, İlkokul çağındaki öğrencilerin annelerine, sağlıklı yaşam, kadın hastalıkları ve korunma yöntemleri, kadın hasatlıklarında erken tanının önemi hakkında bilgi verdi.

Öğretmen-veli yaklaşımı, aile-çocuk iletişimi, ilkokul öğrencisinin okulda ve evde elde etmesi gereken kazanımlar, konuları'nda da bilgilerin verildiği konferansta, İzmir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Işık Çoklar, slayt eşliğinde "Aile İletişimi" konulu bir sunum yaptı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Güzelhisar İlköğretim Okulu bünyesinde düzenlenen üçüncü "Aile Akademisi" programı ile ilgili olarak ileriki programlarında da eğitim çalışmalarının süreceğini kaydetti. Töre, "Vali Erol Ayyıldız ve değerli eşlerinin talimatlarıyla bir noktanın eksik olduğunu farkettik. Bu anlamda aileleri göz ardı ettiğimizi anladık. Hemen harekete geçip isminden de anlaşılacağı gibi saygı değer annelerimizle birlikte olmak adına 'Aile Akademisi' programını planlayıp önce sağlık dedik. Çünkü sağlıklı bir annelerin çocuklarına çok daha faydalı olacaklarına ve katkılar vereceklerini inanıyoruz. Hiçbir çocuğumuzun annesiz ve babasız kalmaması için çalışmalarımızı başlattık ve önce sağlık dedik" şeklinde konuştu.

Programa katılan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de ailenin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: "Aile olmanın ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Aile deyince akla sevgi, saygı, ilgi, paylaşmak geliyor. İnsan olduğumuz sürede nasıl bir iz bırakabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. O izleri de bırakabilmek adına ailenin toplumumuzda büyük bir önemi vardır. Aile bir çekirdektir. Bir genç kız bir erkek evlendiği zaman o çekirdek aileyi oluşturuyorlar. Çocukların da dünyaya gelmesiyle birlikte bu aile daha da büyüyor. Bu ailenin büyümesi esnasında her şeyde olduğu gibi ilgi alaka ve sevgi unsurunu ortaya çıkarmak gerekiyor bu tıp ki bir ağaca verilen ilgiyle büyütülüp dallanıp budaklanması gibidir" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Aile Akademisi' Projesinde Üçüncü Eğitim Programı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement