Aydın'da Hacca Gidecek Adaylar İçin Seminerler Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Hacca Gidecek Adaylar İçin Seminerler Başladı

Aydın\'da Hacca Gidecek Adaylar İçin Seminerler Başladı

Aydın'dan 2014 yılında Diyanet veya acente organizasyonlarından birine kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına yönelik hac eğitim seminerleri Ramazan Paşa Camii’nde başladı.

13.06.2014 10:24

Aydın'dan 2014 yılında Diyanet veya acente organizasyonlarından birine kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına yönelik hac eğitim seminerleri Ramazan Paşa Camii'nde başladı.

Hac Eğitim Seminerinde; İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Aslan, Zekeriyya Çallı ile birlikte görevli imam hatipler ve müezzin kayyımlar katıldı.

Emir Sultan Camii Müezzin Kayyımı Hasan Basri Çetin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, hacı adaylarına haccın mana ve önemini anlattı. Haccın bir seyahat değil manevi bir yolculuk ve bu yolculuğun oldukça meşakkatli olduğunu dikkat çeken Kocaoğul, bu sebeple sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini hacı adaylarına hatırlattı.

Müftü Ömer Kocaoğul: "Hac yolculuğunuz sonrasında bizlere getireceğiniz en güzel hediye Hz. Ebu Bekir'in doğrulu, Hz. Ömer'in adaleti, Hz. Osman'ın ağırbaşlılığı ve Hz. Ali'nin ilim ve cesaret hasletlerini kazanarak gelmenizdir" ifadesinde bulunarak hacı adaylarına hac yolculuğunun kolay ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Müftü Ömer Kocaoğul'un'un konuşmasından sonra İl Müftü Yardımcıları Mehmet Aslan ve Zekeriya Çallı, hac ibadetinin eda edildiği anda dikkat edilecek hususları, telbiyeler ve tekbirleri hacı adaylarına anlattı.

Seminer sırasında bazı hacı adayların duygulanırken yoğun katılımın olduğu seminere iştirak eden hacı adayları, yapılan seminerde çok memnun olduklarını dile getirdi. Ayrıca seminerlerin 24 Haziran Salı gününe kadar devam edeceği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Hacca Gidecek Adaylar İçin Seminerler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement