Aydın'da Resmi İlanlarda Yeni Dönem Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Resmi İlanlarda Yeni Dönem Başlıyor

Aydın\'da Resmi İlanlarda Yeni Dönem Başlıyor

Aydın’da kamu kurum ve kuruluşlarının yayınlattığı ve bugüne kadar Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün aracılık ettiği resmi ilanlarla ilgili yeni dönem başlıyor.

29.04.2014 15:15

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarının yayınlattığı ve bugüne kadar Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün aracılık ettiği resmi ilanlarla ilgili yeni dönem başlıyor. Resmi ilan ve reklamlara, 2 Mayıs Cuma Günü'nden itibaren yeni kurulan Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürlüğü aracılık edecek.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu tarafından geçen yıl Aydın'da kurulması kararlaştırılan BİK Aydın Şube Müdürlüğü, 2 Mayıs Cuma gününden itibaren faaliyetlerine başlıyor. BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci ile birlikte Aydın merkez ve ilçelerindeki yerel gazete sahipleri ile tanışma niteliğinde gerçekleştirdiği toplantılarda, kurumun yapacağı çalışmalar ve yerel gazetelerde aradıkları şartlar konusunda bilgiler verdi. Toplantılara BİK Aydın Şube personeli İlan Memurları Funda Çağlar ve Ahmet Sönmez ile Muhasebe Memuru Fevzi Yılmaz da katıldı.

Yaklaşık 24 yıldır Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten Şükrü Söylevci'ye, resmi ilanların dağıtımı ve yerel gazetelerin denetimi konusundaki özverili ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür eden BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, "2 Mayıs'tan itibaren bu görevi biz devralıyoruz. İlan yayınlatan kamu kurum ve kuruluşlarımız ile ilan yayınlama hakkına sahip yerel gazetelerimiz arasında köprü vazifesi göreceğiz. Bir anlamda yerel gazetelerimizin yükünü de hafifleteceğiz. Kurumumuz sadece Aydın'daki yerel gazetelerde yayınlatılacak resmi ilanlara değil, bölgesel ve yaygın gazetelerde yayınlanması şartı olan ilanlara da aracılık edecek" dedi.

"RESMİ İLAN GELİRLERİ ARTACAK"

BİK Aydın Şubesi ile yerel gazetelerin uyum içinde çalışacaklarını da ifade eden Akoğlu, "Bizim ilgili personelimiz ile gazetelerimizin ilan ve muhasebe işlemlerini takip eden görevlileri sürekli irtibat halinde olacak. Gerekirse onlar da önümüzdeki günlerde ayrı toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirerek tanışsınlar ve işleyişle ilgili bilgi alışverişinde bulunsunlar. Biz yerel gazetelerimiziz işlerini kolaylaştırmak ve gelirlerini artırmak için samimi bir çaba harcayacağız. Bugüne kadar kurumumuzun şube açtığı illerdeki resmi ilan gelirleri hep artmıştır. Bunun Aydın'da da böyle olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"İLÇE GAZETELERİNİN ŞARTLARI DEĞİŞMEYECEK"

İl merkezinde yayınlanan vasıflı gazetelerin daha önce 5 olan fikir işçisi kadrolarını 2 Mayıs'tan itibaren 7'ye çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Akoğlu, "Bu gazetelerimizin daha önce 1,20 olarak ifade edilen asgari yüzölçümlerini de 1,50'ye çıkarmaları gerekiyor ve günlük 500 satış şartımız var. Bu tür eksikliklerin tamamlanması için birkaç ay zaman tanıyacağız. İlçe gazetelerimizin kadro ve yüzölçümlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Fakat onların da içeriklerine dikkat etmelerini ve yayınlarına biraz daha çeki düzen vermelerini istiyoruz. Aslında bu süreç, Aydın yerel basınının kalitesinin artmasına da vesile olacak" dedi.

"RESMİ İLAN YAYINLAMAYAN GAZETELER HUSUSİ İLANLARI DA YAYINLAYAMAYACAK"

Akoğlu, ayrıca önümüzdeki günlerde ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile toplantılar gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Bu toplantılarda onları da resmi ve hususi ilanlar konusunda izleyecekleri yöntemlerle ilgili bilgilendireceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın, mahkemelerin, icra dairelerinin, oda ve borsalarımızın, kooperatiflerimizin tüm ilanları, resmi ilan statüsündedir ve kurumumuz aracılığı ile yayınlatılması gerekmektedir. Bir de bunların dışında bizim 'hususi ilan' diye adlandırdığımız kutlama, teşekkür ve taziye gibi ilanlar var. Kamu kurum ve kuruluşlarının bu hususi ilanlarına da biz aracılık edeceğiz. Resmi ilan yayınlama hakkına sahip olmayan vasıfsız gazeteler, bu hususi ilanları da yayınlayamayacak" diye konuştu.

BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, yeni sürecin Aydın ve yerel gazeteler için hayırlı olmasını diledi. Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 8/B Murat Apartmanı Kat: 2 Efeler/ Aydın adresinde faaliyet gösterecek olan BİK Aydın Şubesi'ne 0.256.214 04 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Resmi İlanlarda Yeni Dönem Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement