Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

10.06.2014 15:45

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ADÜ'den yapılan açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Aydın İl Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı arasında yapılacak işbirliğine ilişkin esas ve usulleri belirlemek amacıyla hazırlanan protokol, ADÜ Rektörlük Senato Odası'nda imzalandı.

İmzalanan protokolle,  Aydın ili sınırları içerisinde çeşitli nedenlerle yaralanan, doğada hasta veya zayıf düşüp ele geçirilen, çeşitli kişilerce yasa dışı olarak doğadan yakalandığı için el konulan ve doğaya salıverilmesine kadar bakılması gereken yaban hayvanları ile taraf olunan uluslararası sözleşmeler gereğince gümrüklerde veya kaçak olarak yurda sokulduğu için el konulan, sirk ve benzeri amaçlarla geçici olarak ithal edilip yeniden ihraç edilmeyen yaban hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yürütülmesi sağlanacak.

Protokol kapsamında Doğal Yaşam Parklarında yaralanan çeşitli hayvan türlerinin ADÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavisi ve rehabilitasyonu yapılacak ve hayvanların doğaya geri kazandırılması sağlanacak.

Emekli öğretmenlerden nakış sergisi

Kuşadası Emekli Öğretmenler Derneği tarafından hayata geçirilen Kurdele ve Brezilya Nakışı Kursu'nun kapanış sergisi Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde gerçekleşti.

Kuşadası Emekli Öğretmenler Derneği üyelerinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen sergide konuşan Dernek Başkanı Cemile Çoban, emeklilik hayatının üretmek adına bir son buluş değil, bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Dernek faaliyetlerinin bu bilinç üstüne kurulu olduğuna değinen Çoban,  "Yaşamı boyunca kendini topluma adayarak fayda sağlamak amacı güden insanlar, emeklilik hayatında da yeni görev ve roller üstlenerek bu anlayışı devam ettirmeyi hedefler. Bizler de Emekli Öğretmenler Derneği olarak kültür gezileri, halk oyunları, el sanatları faaliyetleri gibi çeşitli ektikler düzenliyoruz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Kültür İşleri Müdürü Tahsin Uğur, dernek başkanı, öğrencilere ve eserlerin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek plaket verdi.

Sergi 14 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak.

Denizlili ressam Kuşadası'nda sergi açtı

Denizlili Ressam Emin Özmen, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde sergi açarak, geleneksel Anadolu köy yaşamı izlerini taşıyan eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Açılışta, Kuşadası Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Tahsin Uğur ressam Özmen'e çiçek takdim ederek başarılarından dolayı tebrik etti.

2001 yılından bu yana 14 resim sergisi açtığını ifade eden Özmen, çocukluk yaşamının doğa ile iç içe olan köylerde geçmesinden dolayı resimlerinin bu izleri taşıdığını belirtti.

Özmen, "Teknolojik gelişmeler sonucunda bir hayli gerilerde kalan kültür değerlerimizi, doğa ile bütünleşen insanlarımızın yaşama biçimini ve paylaşma duygusunu kendime özgü tarzımla anlatma gayretindeyim" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement