Aydıncık'ta Çıkan Ametist Taşı Ekonomiye Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Aydıncık'ta Çıkan Ametist Taşı Ekonomiye Kazandırılıyor

Aydıncık\'ta Çıkan Ametist Taşı Ekonomiye Kazandırılıyor

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi, ilçede çıkarılan Ametist Taşı'nın ekonomiye kazandırılması ve ilçe halkına yeni bir geçim kaynağı sağlamak amacıyla kurs açtı.
Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş, yarı değerli taşlar içerisinde yer...

24.11.2013 13:21

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi, ilçede çıkarılan Ametist Taşı'nın ekonomiye kazandırılması ve ilçe halkına yeni bir geçim kaynağı sağlamak amacıyla kurs açtı.

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş, yarı değerli taşlar içerisinde yer alan Ametist Taşı'nın, Aydıncık İlçesi'nde bol miktarda bulunduğunu söyledi. Ateş, taşları ekonomiye kazandırmak için atölyeleler açıldığını söyleyerek, "Halk eğitim merkezi olarak bizde kaymakamlığımızın ve İŞ-KUR desteği ile ametist taşı işleme kursu açtık. Kursiyerlerimiz burada tespih, yüzük, bileklik, kolye gibi süs eşyaları üretiyor. Daha önce 15 kursiyer kurs gördü şimdi de 20 kursiyer daha kurs görecek" dedi.

Kurulun dernek aracılığıyla ametist taşından yüzük, kolye, tespih gibi süs eşyalarının üretiminin de yapılacağını dile getiren Ateş, "Üretilen eşyaların katalogları hazırlanıyor. Ametist taşı Oltu taşından daha değerli bir taştır. Mor yakut veya mor necefte denilen Amatist çok güçlü enerjiye sahip taşlardan biridir ve çok güzel bir görsele sahip olduğu için de en çok tercih edilen taşlardandır. Vücuttaki fazla ve atık sayılabilecek lüzumsuz elektriği kendisine toplayarak, vücut direncini ve gücünü artırdığı bilinmektedir. En bilinen özelliği vücuttaki veya bulunduğu mekandaki negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirmesidir" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydıncık'ta Çıkan Ametist Taşı Ekonomiye Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement