Ayvalık'ta Mahallelinin İftar İmecesi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Mahallelinin İftar İmecesi

Ayvalık\'ta Mahallelinin İftar İmecesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi’nde imece usulü iftar gerçekleştirildi.

19.07.2014 11:04

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi'nde imece usulü iftar gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin tarihi kimliği ile dikkatleri üzerinde toplayan Küçükköy Mahallesi'nde, Küme Evleri Sokağı sakinlerinin kendi aralarında bir araya gelerek imece usulüyle gerçekleştirdiği iftar sofrası, mahalle halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşların kendi evlerinden getirdikleri masa ve sandalyelerle hazırlanan yaklaşık 200 kişilik iftar sofrası, mahalle halkı tarafından büyük ilgi gördü. Küçükköy'ün ileri gelenlerinin de buluştuğu iftar sofrasında, Küme Evleri Sokağı sakinleri yaptıkları leziz yemeklerle unutulmaya yüz tutmuş bir Ramazan geleneğini, Osmanlı döneminden sonra ilk kez hayata geçirdi.

Tamamı ev hanımlarından oluşan aşçılar tarafından ilk kez düzenlenen etkinlikte birbirinden leziz yöresel zeytinyağlı ev yemekleri yapıldı. Ayrıca mahalle sakinleri bölgenin eşsiz tadı olarak nitelendirilen Boşnak Böreği'nden oluşan menüyü büyük bir afiyetle yiyerek oruçlarını açtı. Programa mahalleli büyük ilgi gösterirken, iftar yemeği imecesini yapan sokak sakinleri bunun gelenekselleştirilmesi için söz birliğinde bulundu.

Afiyetle yenilen yemeklerin ardından, biriken bulaşıkları da mahalleli ev hanımlarının ortaklaşa yıkadı. Sokağın en yaşlısı ve bilge kişisi olarak nitelendirilen Süleyman Çiftçi, iftar yemeğinde yaşanılan ambiyans nedeniyle gözyaşlarını tutmakta zorlandığının altını çizdi. Küçükköy'de Necmi Komili İlköğretim Okulu'nun üst kısmında bulunan Küme Evleri olarak nitelendirilen sokakta bu tür bir imece organizasyonunun ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Çiftçi, "Eşlerimiz mahallede kendi aralarında bizden habersiz bu iftar yemeğini organize etmişler. İnanın ben şu anda bağıra bağıra ağlayabilirim. İnanın çok heyecanlıyım. Allah onların hepsinden binlerce kere razı olsun" dedi.

İftar yemeğinin mimarlarından Fatma Çiftçi, "Umuyoruz ki komşuluk ilişkilerimiz bugün olduğu gibi yıllarca çok iyi şekilde aynen böyle devam eder. Biz, bu imece iftar sofralarını gelecek yıllarda daha da büyüterek geleneksel hale getirebiliriz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Mahallelinin İftar İmecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement