Babaları Adına Okul Yaptıracaklar - Son Dakika
Yerel

Babaları Adına Okul Yaptıracaklar

Babaları Adına Okul Yaptıracaklar

Denizlili iki hayırsever iş adamı, mart ayında hayatını kaybeden 86 yaşındaki babalarının adına okul yaptıracak

16.09.2013 19:30

Denizlili iki hayırsever iş adamı, mart ayında hayatını kaybeden 86 yaşındaki babalarının adına okul yaptıracak.

İzmir'de yaşayan Göksenin ve Faruk Ceylan kardeşlerin, babaları Ali Ceylan adına yaptıracakları okul için Denizli Valiliği'nde protokol imzalandı.

Hayırseverler Göksenin Ceylan ve Faruk Ceylan'ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu'nun katıldığı imza töreninde, Vali Demir,  Denizlili hayırseverlerle bu yıl 10'ncu protokolü imzaladıklarını söyledi.

Demir, törende yaptığı konuşmada, 2013 yılının eğitim alanında çok bereketli bir yıl olduğunu ifade ederek, çok heyecan verici projeler yapıldığını, hayırseverlerin de bu güzel projelere dahil olduğunu belirtti.

Vali Demir, bu yıl imzalanan protokollerle hayırseverlerin eğitime katkısının 9 milyon 750 bin lirayı bulduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu hafta içerisinde başka bir hayırseverimiz de eğitim için önemli bir miktar katkıda bulunacak. Eğitim öğretimin başladığı günde böyle bir protokolün imzalanması Denizli için ayrı bir anlam ifade ediyor. Çivril'in Menteş köyünde hayırsever kardeşler, babaları adına kendi köylerinde bir okul yaptırma kararı aldılar. Bu köyde şu anda okul yok. Öğrenciler merkeze taşınıyor. Okulun yapımı ile öğrencilerimiz daha iyi şartlarda eğitim görecekler."

Hayırsever iş adamı Faruk Ceylan da mart ayında kaybettikleri babalarının eğitim göremediğini ve bu eksikliğinden dolayı sürekli eğitim yatırımı yapmak istediğini belirterek, "Eğitim gören insanlara da büyük saygı gösteriyordu. Hayali hep bir okul yaptırarak gençlerin iyi eğitim almasıydı. Biz babamızın bu hayalini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Çivril Menteş Köyü Ali Ceylan İlkokulu protokolü kapsamında, 4 derslikli ilkokulun, 250 bin liraya mal olacağı, hayırsever kardeşlerin okula 200 bin lira katkıda bulunacağı ve okulun 2014 yılında açılacağı öğrenildi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babaları Adına Okul Yaptıracaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement