Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'nin depremlerde çok büyük acılar yaşadığını hatırlatarak, "Artık geçmişte yapılan yapılarla ilgili tekrar tekrar değerlendirme yapmak çok da doğru değil. Dayanıksız olan yapı stoklarımızın tespit çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiriliyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ileri derecede hız vermemiz gerekiyor" dedi.
Samsun'dan karayoluyla Sinop'a giden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ilk olarak Gerze İlçesi'nde giderek burada bir tekstil fabrikasının açılışını yaptı.
Ardından Sinop'a geçerek Vali Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret eden Bakan Demir, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nın binasının açılışını, "Ya Allah Bismillah" diyerek yaptı.
Kütahya'nın Simav İlçesi'nde artçıların sürdüğünün hatırlatılması üzerine Bakan Demir, devletin orada halkın ihtiyaçlarını karşılamak elinden geleni yaptığını söyledi. Depremlerin Türkiye'ye büyük acılar yaşattığını hatırlatan Bakan Demir, şunları söyledi:
"Özellikle 1999 depreminde Türkiye'ye çok büyük acılar yaşamıştır. Artık geçmişte yapılan yapılarla ilgili tekrar tekrar değerlendirme yapmak çok da doğru değil. Dayanıksız olan yapı stoklarımızın tespit çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiriliyor. Bildiğiniz gibi sayın Başbakanımızın üzerinde durduğu ve sıkça ifade ettiği gibi bizim de kentsel dönüşüm çalışmalarına ileri derecede hız vermemiz gerekiyor.
Vatandaşlarımızın da bu konuda bize yardımcı olması gerekiyor. Kanaatimce tüm tarafların da siyasette olsun, teknik alanda olsun, mühendislik alanında olsun, hepimizin bu dönüşüme yardımcı olacak, destek olacak tarzda hareket etmemiz gerekiyor. " - Sinop
Son Dakika › Yerel › Bakan Demir: Depreme Dayanıksız Yapılar Hızla Tespit Ediliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.