Başkan Tuna, Hizmetteki 8 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Tuna, Hizmetteki 8 Yılını Değerlendirdi

Başkan Tuna, Hizmetteki 8 Yılını Değerlendirdi

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 8 yılda yaptıkları hizmetlerle Toroslar'da her anlamda gelişmeyi sağladıklarını belirterek, "Büyükşehir var olan bulvar ve caddeleri açsa, bizim bölgemiz Kuzey Mersin'i alt eder ve küme"...

27.03.2012 15:05

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 8 yılda yaptıkları hizmetlerle Toroslar'da her anlamda gelişmeyi sağladıklarını belirterek, "Büyükşehir var olan bulvar ve caddeleri açsa, bizim bölgemiz Kuzey Mersin'i alt eder ve küme düşürür" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, düzenlediği toplantıyla göreve geldiği günden bu yana geçen 8 yılı değerlendirdi. Yasemin Hill tesislerinde gerçekleşen toplantıya, belediye başkanları, meclis üyeleri, müdürler ve çalışanlar ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda bugüne kadar yaptıkları hizmetleri ve yeni projelerini anlatan Başkan Tuna, kentin bu bölgesindeki gelişmelerin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini vurguladı. "2004'ten bugüne kadar biz yaşlanıyoruz ama Toroslar güzelleşiyor" diyen Tuna, bölgede öncelikle eksikleri doğru tespit etmek suretiyle kısa, orta ve uzun vadeli programlar yaparak, çok geniş olmayan bütçesiyle ama zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde başarırız ilkesiyle hareket ettiklerini ve 2004 ile bugün kıyaslandığında farkı halkın da fark ettiğini kaydetti. Son 3 yıl içinde özellikle Çöp Depolama Alanı'nın Toroslar'dan kalkmasıyla gelişmenin hızlandığına dikkat çeken Tuna, "Önümüzü tıkayan, kuzey bölgesindeki gelişmeyi engelleyen çok olumsuz Çöp Depolama Alanı bölgemizi düdüklü tencere gibi sıkıyordu. Ama bugün Toroslar'da en çok emlak alışverişinin, en çok hareket kabiliyetinin olduğu yerin Toroslar olduğunu tapu müdürleri söyledi. 2004 yılından bu yana KOBİ'lerin bölgemize gelmesi için yasal olarak ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. İnşaat ruhsat harçları ve yapı kullanmada yaptığımız indirimler hem kaçak yapının önüne geçilmesi noktasında önemli bir katkı sağladı hem de işletmeciler yönünden çok önemli bir meyil gösterdi bölgemize gelme noktasında. Bugün inşaat ruhsatları sayısında 10-12, yapı kullanmada 13-14 kat artış oldu. Bu bizi çok memnun ve mutlu ediyor" dedi.

"ARTIK MÜTEAHHİTLER BÖLGEMİZDE ARSA ARIYOR"

Kentin imarında eski mahallelerin çok yanlış yapılandığına işaret eden Tuna, kontrol mekanizması belediyelerin değil emlakçıların elinde olduğu o süreçte düğmenin yanlış iliklendiğini, bu nedenle oralarda sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Ancak, yeni gelişen bölgelerde modern binalar, özellikle deprem yönetmeliğine uygun, çok şık, 250 bin TL'ye kadar dairelerin satıldığı bir Toroslar oluştuğunun altını çizen Tuna, "Dün 2-3 müteahhit bölgemizden gitmesin diye gölgelerini okşuyorduk, bugün onlarca müteahhidimiz bölgemizde arsa arayışı içerisindeler. Bu Toroslar'daki gelişmenin en belirgin örneğidir. Bölgede kaçak yapılaşmayı önlemek için çok mücadele ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunu bugün alıyoruz. Zaman zaman bir siyasetçi olarak da bu işlerin üzerine çok giderseniz yıpranırsınız ama hem cezai müeyyideler çok artırıldı hem de bu kentin doğru şekillenmesi konusunda dik duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de ciddi şekilde devam ettiriyoruz" diye konuştu.

"PEDAL BASMAZSAK DÜŞERİZ"

Görev süresince işi doğru yapmak için bu işi daha iyi yapan her yerden bilgi almaya, takip etmeye, kendi bilgileri ile bütünleştirerek bilimin ışığında bölgeye hizmet etmeye gayret ettiklerini ifade eden Tuna, çok iyi bir ekiple çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "Biz bisikletin üzerinde pedal basan bisikletçi gibiyiz, pedal basmazsak düşeriz. Onun için hep hareketli ve aktif olmalıyız. Birçok hizmeti kendi elemanımız ve olanaklarımızla yapıyoruz. Bizim sermayemiz taş ve toprak, taştan duvar, topraktan dolgu yapmak suretiyle çok kötü görünüm içerisinde olan yeri bir sene içerisinde cennetten bir köşe haline getirebilecek yetenek ve niteliklere sahip bir ekibimiz var."

Kamuoyuna 8 yıldır hesap verdiklerini ve bunun kendisini çok rahatlattığını vurgulayan Tuna, yapıcı eleştiriye açık olduğunu dile getirerek, "Bizim şiarımız belediyecilik anlamında başarıya ulaşmanın yolu da ilgi, bilgi, takiptir. 33 mahallesi olan, 252 bin insanın yaşadığı, son bütçesi 43 milyon lira olan ve 10 milyondan bu noktaya gelen, üreterek ve belediyenin kasasına da para kazandırmak suretiyle katkı sağlayan bir anlayış içerisinde bu belediyeyi 8 yıldan beri idare ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"YENİ PROJELER BİZİ HEYECANLANDIRIYOR"

Toplantıda önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları yeni projeleri de uzun uzun anlatan Başkan Tuna, bu projelerin hepsinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Toroslar'da kentin en büyük Cumhuriyet Alanı'nı yapacaklarını ve Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi. Tuna, diğer projelerini ise şöyle aktardı: "Anıttepe Parkı'nın altında altındaki alanda Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu yapacağız. Çalışmalarımız başladı. Ayrıca Halkkent Mahallesi'nde açık bir yüzme havuzu daha yapacağız. Korukent Mahallesi'nde Bilge Kağan Spor Tesisi yapacağız. Dorukkent'te bir Seyir Terası projemiz var. Bu benim içimde bir uhdedir. Çok önemli bir proje. Gelen misafirleri hep deniz kenarına götürürüz ama bu kenti tepeden de görmek gerekiyor. Yer tahsisi için bekliyoruz. Çukurova Mahallesi'nde bir Amfi Tiyatro yaparak vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Kanal Üstü projemizde DSİ'ye ait kanalın üzerini kapatarak vatandaşın nefes alacağı bir alan yaratacağız. Gençlik Merkezi projemizle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışacağız. Engelliler Akademisi, yaşlılarımız için Sevgi Evi, desteğe ihtiyacı olan aileler için Toroslar Aile Danışma Merkezi - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tuna, Hizmetteki 8 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement