Baydemir: Demokrasiyi Model Alıyoruz - Son Dakika
Yerel

Baydemir: Demokrasiyi Model Alıyoruz

Baydemir: Demokrasiyi Model Alıyoruz

Seçim gezileri kapsamında Hilvan'daki programlara katılan BDP Urfa Büyükşehir Adayı Osman Baydemir, "Seçimler için demokrasiyi model alıyoruz" dedi.

28.02.2014 11:16

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, Hilvan Kaymakamlığı, Hilvan Belediyesi ve Hilvan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. Seçimlerde demokrasi kültürüne model oluşturacak bir tarzı hedeflediklerini belirten Baydemir, "Kimsenin kimseye bir taş atmadığı, ama herkesin dili ile, projesi ile hizmete talip olduğu, ben daha iyisini yaparım ey halkımız dediği bir seçim havası hakim" dedi.

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ'
Hilvan köylerini ziyaret eden Baydemir, 30 Mart'ta bir yerel seçim değil, bir barış referandumu yapılacağını söyledi. Baydemir, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar önemli bir seçim yaşamadı Urfa. Bu seçim aydınlık yarınımızın seçimidir ya eskiyi tercih etme ya da yepyeni bir sayfa açmanın referandumudur" diye konuştu.

'URFA KUDÜS VE İSTANBUL İLE YARIŞACAK'
Baydemir, ayrıca temasları kapsamında Kurubey Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Şanlıurfa Malatyalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti. Her kentin kendine has bir kimliği olduğunu vurgulayan Baydemir, "Urfa'yı asla ve asla Diyarbakır'a benzetmeyeceğiz. Diyarbakır zaten bir kimliktir Ankara ile yarışır ama Urfa tarım, turizm, ticaret ve inanç turizmi dinamikleri ile Mezopotamya coğrafyasının sermaye şehri olacak. Frankfurt ile, Kudüs ile ve İstanbul ile yarışacak" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Baydemir: Demokrasiyi Model Alıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement