Bayramda Aşırı Tüketime Dikkat - Son Dakika
Yerel

Bayramda Aşırı Tüketime Dikkat

Bayramda Aşırı Tüketime Dikkat

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök: " Bayramda birdenbire aşırı şekilde yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabilmektedir"

06.08.2013 10:48

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, bayramda aşırı yemek yemek, şerek, çikolatı, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmenin, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti.

Karakök, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan bayramında bilinçli tüketimin önemine dikkat çekerek, insan sağlığının önemli olduğunu vurguladı.

Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması ve geliştirilmesinde hayatın her döneminde önemli bir faktör olduğunun altını çizen Karakök, şunları kaydetti:

"Ancak ramazan ayı boyunca oruç tutan kişiler, günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler. Bayram sonrası aşırı yemek yeme bazı sağlık sorunlarına adeta davetiye çıkarmaktadır. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ramazan ayının bitmesiyle,  bir ay boyunca alışılmış olan yemek düzeninin dışına çıkılması ve birden çok fazla yemek tüketiminin insan sağlığına zararı kaçınılmazdır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabilmektedir."

Karakök, aAğır ve hamurlu yiyecekler yerine daha hafif yemeklerin, ağır şeker ve hamur içeren tatlılar yerine de sütlü ve meyveli tatlılar tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramda Aşırı Tüketime Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement