Bdkkyb, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Meselelerine Çare Arıyor - Son Dakika
Yerel

Bdkkyb, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Meselelerine Çare Arıyor

Bdkkyb, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Meselelerine Çare Arıyor

Gürsu ve köylerindeki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin (BDKKYB) öncülüğünde yapılan toplantıda sıkıntılarını dile getirdi.

01.07.2013 15:01

Gürsu ve köylerindeki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin (BDKKYB) öncülüğünde yapılan toplantıda sıkıntılarını dile getirdi.

Gürsu Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplantıyı BDKKY Başkanı Yıldırım Oran yönetti. Toplantıya Gürsu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yahya Işık, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ile BDKKYB üyesi 45 küçükbaş hayvan yetiştiricisinin tamamı katıldı. Oran, küçükbaş hayvan yetiştiricileri için verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı. Oran, toplantının maksadının Gürsu'daki üyeleri olan küçükbaş yetiştiricilerinin yaşadığı sıkıntıları tespit etmek ve ilgili birimlerle birlikte çözün aramak olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan küçükbaş yetiştiricileri, yem fiyatlarının çok yüksel olmasından yakındılar. Gürsu'daki meraların ellerinden çıkmasından yakınan yetiştiriciler, ayrıca yem bitkisi yetiştirme primlerinden de gerektiği kadar yararlanamadıklarına vurgu yaptı.

Gürsu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yahya Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın küçükbaş hayvan desteklerinin BDKKYB kanalı ile dağıtımına başlandığını söyledi. Işık, bakanlığın yem bitkileri yetiştirenlere de dönüm başına 80-100 TL destek primi verdiğini belirterek, "Ancak Gürsu'da tarlaların büyük bölümü hisseli olduğu için üreticilerimiz bu destekten tam olarak yararlanamıyor. Size tavsiyem ekim öncesi ortaklarınız ile anlaşıp bu desteklerden yararlanmanızdır. Böylece yem maliyetleriniz daha da aşağıya düşecektir" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ise, meralar konusundaki sıkıntının aşılması için birlik ve beraberliğin şart olduğunu belirterek, "Hiç kimse halka rağmen bir iş yapamaz. Meralarımızı isteyen olduğunda hep birlikte karşı çıkmalıyız. Biz tepki göstermezsek meralarımız hiç kalmaz" diye konuştu.

BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, Bursalı küçükbaş yetiştiricilerinin meselelerine çözüm bulmak için çaba harcadıklarını söyledi. BDKKYB için yeni bir bina satın aldıklarını ve satın aldıkları binada tarım danışmanlarının göreve başlatıldığını kaydeden Başkan Yıldırım Oran, "Beni 24 saat arayabilirsiniz. Ayrıca danışmanlarınızda 24 saat size hizmet vermek için bekliyor. Bu tarz toplantıları beklemeyin, her derdinizi zamanında iletin. Bursa'daki küçükbaş yetiştiricilerinin önünü açmak bizim için çok önemlidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bdkkyb, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Meselelerine Çare Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement