Belediye İşçilerine Yüzde 20 Zam - Son Dakika
Yerel

Belediye İşçilerine Yüzde 20 Zam

Belediye İşçilerine Yüzde 20 Zam

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

11.07.2013 12:18

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreni belediye meclis salonunda yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ile İlhan Hacıoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu, Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Çerkezköy Belediyesi ile 4 ay önce de bir sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya "İşveren ve sendikalılar adına emeğe, alın terine saygının ne demek olduğunu göstereceğimizi söylemiştik. Biz en iyi sözleşmenin masada ve zamanında yapılan sözleşme olduğuna inanıyoruz. Bu sözleşmemiz de öyle olmuştur. 2013-2015 yılları arasında geçerli olacak sözleşmemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı.

Tüm İslam aleminin Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Hizmet İş Sendikası Marmara Bölge Temsilcisi Mustafa Taştekin, Trakya bölgesinde sendika olarak büyük faaliyetlerinin olduğunu belirterek," İstanbul'da 17 bin 100 üyemiz var. Bugün burada imzalayacağımız Toplu İş Sözleşmesinin diğer belediyelere de örnek olacağını düşünüyorum. Bu sözleşme ile edineceğiniz tüm kazanımlar, ananızın ak sütü gibi helaldir." Diye konuştu.

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının herkes için hayırlı olmasını dileyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Uzun bir süre sonra sözleşme ile ilgili çalışanlarımızla yüz yüze konuşma fırsatı bulduk. Bundan önceki süreçte konu mahkemelik olmuştu. Yaklaşık 4 ay önce mahkemece neticelendi. Daha sonra yapılan görüşmeler neticesinde bugün 2013-2015 Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalayacağız" dedi.

Görev yaptığı 9 yıldır, belediye çalışanlarının kendisini iyi tanıdığını belirten Ertem, "Benim bu tip konulardaki en büyük hassasiyetim sendika tarafından verilen maddelerin pazarlık konusu yapılmasıdır. Çünkü, işverenin çalışanların hakları konusunda sendikadan çok daha bilinçli olması gerektiğinin farkındayız. Bu bizim inancımızın gereğidir. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasında Çerkezköy Bütçesi'nin de göz önünde tutulduğunu ifade eden Ali Ertem, "İşçilerimiz için optimum değeri bulduğumuza ve Çerkezköy'de en üst düzeyde ücret ve çalışma ortamı sağladığımızı inanıyorum." dedi. Ertem, Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarının ortalama yüzde 20 oranında arttığını ve çalışma şartlarının iyileştirildiğini kaydetti. Konuşmaların yapılmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin ve Hizmet-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya 2013-2015 Toplu İş Sözleşmesini imzaladı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye İşçilerine Yüzde 20 Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement