Belgesel Filmler İkinci Defa Datça'da Yarışacak - Son Dakika
Yerel

Belgesel Filmler İkinci Defa Datça'da Yarışacak

Belgesel Filmler İkinci Defa Datça\'da Yarışacak

Datça Belediyesi tarafından düzenlenen 7.Datça Ulusal Film Festivali kapsamında düzenlenen 'Belgesel Film Yarışması'nda dereceye girecek yapımlar ödüllendirilecek.

24.08.2012 00:38

Datça Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Datça Ulusal Film Festivali kapsamında düzenlenen 'Belgesel Film Yarışması'nda dereceye girecek yapımlar ödüllendirilecek.

Datça'da bu yıl ikinci kez gerçekleşecek olan ve belgesel filmin sanatsal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla belgesel sinema yapıtları arasında düzenlenen Ulusal Belgesel Film Yarışması'na ilgi büyük oldu. 50'den fazla Türk yapımı belgeselin katıldığı yarışmanın ön elemeleri sürüyor.

Yarışmaya sanatsal kaygı taşıyan belgesel sinema yapıtları katılabiliyor. Bu alan dışında gerçekleştirilen bilimsel belge, TV programı, tanıtım filmi vb. nitelikli sanatsal kaygı taşımayan ve sinema sanatı sınırları içinde değerlendirilmeyecek filmler yarışmaya kabul edilmiyor. Televizyon için hazırlanan yaratıcı belgesel sinema ürünleri yarışmaya katılabiliyor.

Yarışma sonucunda birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye ise 2 TL nakdi ödül verilecek. Yarışma birincisi aynı zamanda "Altın Badem" ödülünü de alacaktır. Ayrıca Halk Jürisi'de en iyi belgeseli seçecek. Seçici kurul için Prof. Bülent Vardar, Prof. Dilek İmançer Takımcı, Müjgan Taner, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Hasan Çakır'dan oluşuyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belgesel Filmler İkinci Defa Datça'da Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement