Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından organize edilen genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

03.03.2014 11:04

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından organize edilen genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Eğitim-Bir-Sen olarak çalışanların hak ve menfaatlerini savunmanın yanı sıra bugüne kadar hep ezilen, horlanan ve baskılara uğrayanların yanında olduklarını söyledi.

Sendikaların temel gayesinin çalışanların özlük ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğunu ve bunu en iyi şekilde gösteren sendikanın da Eğitim Bir-Sen olduğunu ifade eden Kamil Uçan, "Ocak ayı maaşları alınıncaya kadar toplu sözleşme masasında alınan zammın yetersiz ve az olduğundan bahsederek çalışanların zihnini bulandırmayı amaçlayan diğer sendikacıların çalışanların zamlı maaşlarını almalarıyla artık bu çamurun tutmayacağını anladıkları için, şimdilerde de MEB teşkilat yasasının değişmesiyle öğretmenlere iller arası rotasyon getirileceğini söyleyerek sendikacılık yaptıklarını sanmaktadırlar. Oysa Eğitim Bir Sen olarak bizler çalışanlarımızın karşısına çıktığımızda yaptığımız çalışmalar ve kazanımlarımızı anlatarak desteklerini talep ediyoruz, Yıllardır hiçbir kazanım elde edemeyen diğer sendikalar ise hep korkular salarak, hep birilerini kötüleyerek saha çalışması yaptıklarını zannediyorlar. Çünkü anlatabilecekleri bir tek kazanımları yada faydalı bir tek çalışmaları yok. Eğitim-Bir-Sen yetkili olduğu son iki yılda otuzun üzerinde kazanımla eğitim çalışanlarının desteğini boşa harcamamıştır" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, bin yıl sürecek denen zulüm ve baskı politikalarının 10 yıl dolmadan tarihin çöp sepetine gönderilmesinde sivil toplumun kararlı mücadelesi olduğunu belirtti. Bilgin, "Bizlere kimse özgürlük bahşetmedi, elde ettiğimiz kazanımlar verdiğimiz uzun soluklu mücadeleler sonucunda kazanıldı" diye konuştu.

Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı'nın, milli eğitimle, eğitimcilerle ilgilenmemek ve onlara fikrini sormamak gibi bir sıkıntısının bulunduğunu dile getiren Murat Bilgin, "MEB kurulduğundan beri bu durum geçerlidir. 800 bin kişilik bir aileyiz, bu ülkenin en eğitimli kitlesiyiz ve en önemli işini yaptığımıza inanıyoruz. Bu bakanlık kurulduğundan beri eğitimcilere dönüp de eğitimle ilgili herhangi bir konuda 'ne düşünüyorsunuz?' diye sormadı. Onun için MEB'de ortak akıl hiç olmadı ama olmalı" şeklinde konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement