Bilgi Evi Projesi - Son Dakika
Yerel

Bilgi Evi Projesi

Bilgi Evi Projesi

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı arasında hakkında serbestlik tedbiri verilen hükümlü, suça sürüklenen çocuklar ve mağdurların çocuklarının bilgi evlerinden faydalanması...

27.12.2012 16:53

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı arasında hakkında serbestlik tedbiri verilen hükümlü, suça sürüklenen çocuklar ve mağdurların çocuklarının bilgi evlerinden faydalanması için bir protokol imzalandı.

Protokolün imzalanmasından önce konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetim Serbest Müdürlüğü'nün böyle bir teklif ile geldiğini ve bunun kendileri içinde uygun olması üzerine kabul ettiklerini söyledi.

Bilgi evlerinde çocuklara sadece eğitim değil, sosyal aktiviteler de sağlayacaklarını belirten Çoban, "Başsavcılığımızdan bu çocukların kırtasiye ve giysi ihtiyaçları içinde talep gelirse yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Bu çalışmamız umarım Türkiye'ye örnek olur" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ise, hayatın her aşamasında eğitim ve rehabilitasyonun bitmediğini söyleyerek, mahkumlar ve hükümlüler içinde çalışmalar yaptıkları belirtti.

Mahkumların Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetiminde bu bilgi evlerinden yararlanacaklarını ifade eden Başsavcı Yazar, bu protokol ile topluma daha faydalı bireyler olarak bir daha suç işlenmesinin önleneceğini aktardı.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya, protokolün amacının denetimli serbestlik kapsamında ki hükümlü, suça sürüklenen çocuklar, mağdurların çocuklarının bilgi evlerinden faydalanması olduğunu söyledi. Aynı zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı başkanlığında toplanan Koruma Kurulu'na başvuru yapan ve suçtan zarar gören eski hükümlülerin çocuklarının da bilgi evlerinden faydalanmasının sağlanacağını belirten Akkaya, bu protokolün her yıl eşgüdümlü olarak Aralık ayında yenileneceğini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement