Bingöl'de 70 Çiftçiye Damızlık Koç Desteği - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de 70 Çiftçiye Damızlık Koç Desteği

Bingöl\'de 70 Çiftçiye Damızlık Koç Desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için 70 kişiye damızlık koç hibe edildi.

09.09.2013 16:30  Güncelleme: 16:56

Bingöl'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için 70 kişiye damızlık koç hibe edildi.

Küçükbaş hayvan sayısının artırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2010 yılından itibaren yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma" projesi kapsamında yapılan hibeyle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bingöl İl Müdürlüğü Düzağaç yerleşkesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, bakanlık desteğiyle Bingöl'deki 70 yetiştiriciye birer adet damızlık mor karaman ırkı koç dağıttıklarını belirterek, besicilere verilen koçların da 3 yıl süreyle satışının yapılamayacağını söyledi.

Küçükbaş hayvan sayısının arttırılmasında verimi yüksek ırkların oluşturulması için en az 40 baş koyunu bulunan yetiştiricilere koç dağıtımı yaptıklarını belirten Ildız, "Bu proje önümüzdeki yıllarda da devam edecek ve mümkün olduğunca arttırılarak daha fazla yetiştiriciye ulaşmayı hedeflemekteyiz. Dağıtımı yapılan koçlar 3 yıl süreyle satılamayacak ve her yıl düzenli bir şekilde kontrolleri yapılacak. Yetiştiricilerimize vermiş olduğumuz iyi kalitedeki bu damızlık koçlar, sürülerdeki akrabalığın önüne geçerek ırk ıslahını ve sürüde kan tazeleme yoluyla verim artışı sağlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kurayla besicilere koç dağıtımı yapıldı. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 70 Çiftçiye Damızlık Koç Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement