Birgi Belediyesi Kolokyumda Çalışmalarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Birgi Belediyesi Kolokyumda Çalışmalarını Tanıttı

Birgi Belediyesi Kolokyumda Çalışmalarını Tanıttı

Birgi Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla İzmir'de düzenlenen "Kent Yönetimi ve Planlama" konulu kolokyuma katıldı.
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge...

12.11.2013 10:00

Birgi Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla İzmir'de düzenlenen "Kent Yönetimi ve Planlama" konulu kolokyuma katıldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü' nün ortak çalışmaları ile düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 37. Kolokyumu 6-7-8 Kasım tarihleri arasında DEÜ Rektörlüğü Sürekli Eğitim Merkezi'nde (DESEM) yoğun bir ziyaretçi katılımı ile gerçekleştirildi.

Kolokyum' un ilk günü gerçekleştirilen açılış birçok akademisyenin yanısıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu ve temsilcileri, belediye başkanları ve yoğun bir katılımcı eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışta Dünya Şehircilik Günü Bildirgesi okundu.

Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla DESEM'de de sergi açılışları da yapıldı. Kent Planlaması ve Kapatılan Belde Belediyeleri Sergisi gelen ziyaretçiler tarafından ilgi ile gezildi. Birgi Belediyesi bu sergiye tarihi beldenin tanıtımının yapıldığı ve gerçekleştirdiği çalışmaların eski-yeni olarak anlatıldığı iki adet sergi paftası ile katıldı.

Konuşma yapan tüm belediye başkanları; kendilerinin ve beldelerinde yaşayan vatandaşlarının belediyelerinin kapatılarak mahalleye dönüştürülmesini istemediklerini, çıkartılan Bütünşehir Yasası ile kapatılması planlanan beldelerde yaşayan vatandaşların fikirlerinin sorulmadığını ve hiçe sayıldığını, dünyada yerel yönetimlerin sayısı artarken ülkemizde azaltıldığını belirttiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birgi Belediyesi Kolokyumda Çalışmalarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement