Bölge Birliği Esnafına 75 Milyon TL Kredi Kullandırıldı - Son Dakika
Yerel

Bölge Birliği Esnafına 75 Milyon TL Kredi Kullandırıldı

Bölge Birliği Esnafına 75 Milyon TL Kredi Kullandırıldı

Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliğinin yıllık olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

08.05.2014 13:20

Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliğinin yıllık olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi konferans salonunda yapılan olağan genel kurulda divan başkanlığını Sivas Esnaf Odaları Birlik Başkanı Beşir Köksal yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil tarafından bilgiler aktarıldı.

2013 yılı sonu itibariyle kullandırılan finansman miktarının 75 milyon TL'ye ulaştığını belirten Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren 32 Bölge Birliği ve 1034 Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile esnaf ve sanatkarlarımıza düşük faizli kredi imkanı sunuyoruz. Sivas Bölge Birliği olarak Sivas merkez ve 12 ilçe kooperatifimizle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye genelinde dağıtılan kredi miktarı 12 milyar TL'ye çıkmış durumda bu da gösteriyor ki piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan kooperatif kredilerine esnaf ve sanatkarlarımızın ilgisi giderek artıyor. Kredilerde üst limitimiz 125 bin TL'den 150 bin TL'ye yükselmiştir. Son yapılan düzenleme sonrası kredilerden alınan bloke sermaye payı 1,5 puandan 1'e indirildi. Ayrıca Halkbank'ın kredilerden aldığı komisyon payı, 1 puandan yarım puana çekildi. Böylece kredi faizi de 1 puan indirilmiş oldu. Şu anda bu şartlarda kredi veren ve kredi kullandıran bir başka kurum ya da kuruluş Türkiye'de bulunmamaktadır" dedi.

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, hesap bilançoları ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından, yönetim, denetim kurulları raporlarıyla bilançolar ayrı ayrı müzakere edilerek kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ibralarının ardından 2014 yılı tahmini bütçesi kabul edildi. Denetim kurulu üyelerinin seçiminin ardından yıllık olağan genel kurul toplantısı sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölge Birliği Esnafına 75 Milyon TL Kredi Kullandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement