Bolu'da Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın Temeli Atıldı

Bolu\'da Merkezi Araştırma Laboratuarı\'nın Temeli Atıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) son dönemde artırdığı fiziki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

27.04.2012 18:17

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) son dönemde artırdığı fiziki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. AİBÜ Merkezi Araştırma Laboratuar binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Bolu Vali yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroplu, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, AİBÜ akademik ve idari personeli katıldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Merkezi Araştırma Laboratuar binasının günümüzün rekabetçi yapısında AİBÜ'yü bir adım daha öne taşıyacağını ifade ederek, "3 bin 280 metrekare alanda kurulacak olan Merkezi Araştırma Laboratuarı'nda, bin 750 metrekare alanda makine, fizik, kimya, çevre, mikrobiyoloji, biyoteknoloji gibi alanlarda toplam 27 adet laboratuar tesis edilecektir" dedi.

Prof. Dr. Hayri Coşkun, tamamen devlet yatırımı olarak yaklaşık 2 milyon 200 bin TL bedelle inşa edilecek Merkezi Araştırma Laboratuarı ile uluslararası düzeyde kabul gören kamu ve özel sektörde çalışan araştırmacılar için modern test ve analiz cihazlarının yer aldığı bir bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezi oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Üniversitenin, Bolu'nun gelişmesinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Üniversiteye her gelişimizde yeni bir açılış yapıyoruz. Üniversitemizdeki faaliyet ve yatırımlar açısından bu kadar yoğun bir dönemi ilk defa yaşıyoruz" diye konuştu. Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru ise Bolu halkının üniversitenin sağladığı tüm olanaklardan rahatlıkla yararlanabildiğini belirterek, "Üniversitemiz devamlı gelişiyor ve büyüyor. Rektörümüz ve yönetimine yaptıkları çalışmalardan ötürü Bolu halkı adına teşekkür ediyor, Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri, Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın temelini

birlikte atarken, tören sonunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nda kokteyl düzenlendi.

(BV)

27.04.2012 17: 42: 09

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement