Bü'den Kutlu Doğum Paneli - Son Dakika
Yerel

Bü'den Kutlu Doğum Paneli

Bü\'den Kutlu Doğum Paneli

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve üniversitenin Etik ve Estetik Değerler Kulübü işbirliğinde Kutlu Doğum paneli düzenlendi.

22.04.2015 12:24

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve üniversitenin Etik ve Estetik Değerler Kulübü işbirliğinde Kutlu Doğum paneli düzenlendi.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Etik ve Estetik Değerler Kulübü tarafından Hazreti Muhammed'in 1444. doğum yılı nedeniyle "Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimizi Anlamak ve Anlatmak" konulu bir panel düzenledi. Kur'an Kerim tilaveti ile başlayan panelde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Peygamber Efendimizin her gün anılması, anlatılması gerektiğini söyledi.

Rektör Kaplan, bilimin her alanda insanlığa hizmet etmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Bilimin tek hedefi, hangi bilim dalı olursa olsun, insanı mükemmel bir varlık haline getirmektir. Bu etkinlikler de buna hizmet ediyor. Bu toplantılarla buradakiler neden, niçin burada olduklarını sormaları gerekiyor. Evlerine gittikleri zaman ne yapmaları gerektiğini kendilerine sormaları gerekiyor. Burada asıl olan insanın faydasına olan şeyleri yapmak ve söylemektir. İslam'ın insanlara emrettiği gibi dosdoğru olmanın altında yatanda düşünce de budur" dedi.

"HAYATIN İPUÇLARI VERİLİYOR"

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek ise, düzenlenen panelde Peygamber Efendimizin hayatının anlatılmasıyla bizlerin nasıl yaşamamız gerektiğinin ipuçlarının verildiğini ifade etti. Civelek, Hazreti Peygamberin kısa sürede büyük işler yaptığını da kaydederek, "Peygamber efendimiz kendisine peygamberlik müjdelendikten sonra Mekke ve Medine'de 23 yıl yaşadı. Bu dönem içerisinde İslam'ı tebliğ etti. Kısa süre içerisinde yüzlerce yıl sürecek bir medeniyet inşa etti. Bedevi bir toplum olan Mekke- Medine toplumu böylece hem uygar bir toplum olmakla kalmadı, aynı zamanda insanlığa örnek oldu. 23 senede böyle bir uygarlığı inşa ederek, dünyayı değiştiren bir insan bize örnek olmalıdır" diye konuştu.

İslami İlimler Fakültesinden öğrenciler konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü Abdulkadir Arı yaptı. Öğrencilerden Ebrar Alçora "Peygamber Efendimiz ve Aile Hayatı", Gökhan Güleç "Peygamber Efendimiz ve Peygamberlik", Rümeysa Karaca "Peygamber Efendimiz ve Gençlik" ve Sezer Emlik "Peygamber Efendimiz ve Gayri Müslimler" isimli konuşmalarını yaptı.

Öğrenciler tarafından ilahilerin söylendiği etkinlik, Rektör Kaplan'ın panelistlere teşekkür belgesinin vermesinin ardından son buldu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bü'den Kutlu Doğum Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement