Bu Kurslara Giden 10 Kişiden 4'ü, İş Buluyor - Son Dakika
Yerel

Bu Kurslara Giden 10 Kişiden 4'ü, İş Buluyor

Bu Kurslara Giden 10 Kişiden 4\'ü, İş Buluyor

İŞKUR İzmir Müdürlüğünce düzenlenen istihdam odaklı kurslara katılan 9 bin 799 kişiden 4 bin 377’si, işe yerleştirildi Türkiye genelinde iş gücü piyasasına katılma oranı yüzde 30,8 olan kadınlar, kursları başarıyla tamamlayıp işe yerleştirilenler arasında, erkeklere üstünlük sağlamış durumda İŞKUR İl Müdürü Kabak: “Kurslarımıza ilgi, istenilen düzeyde.

25.12.2014 11:28

EMRE UMURBİLİR - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce düzenlenen istihdam odaklı kurslara katılan 10 kişiden 4'ü, işe yerleştirildi.

AA muhabirinin İŞKUR İl Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, yılın 11 ayında il genelinde istihdam odaklı açılan bin 263 kursta, 9 bin 799 kişi eğitim gördü.

Aktif iş gücü eğitim programlarına dahil olanlardan 4 bin 377'si işe yerleştirildi. Buna göre, kursa katılanlardan işe yerleştirilenlerin oranı, yüzde 44,7'ye ulaştı.

İşe yerleştirilenler ve kursa katılanlar arasında kadınların çokluğu ise dikkati çeken seviyede. Türkiye genelinde iş gücü piyasasına katılma oranı yüzde 30,8 olan kadınlar, kursları başarıyla tamamlayıp işe yerleştirilenler arasında, erkeklere üstünlük sağlamış durumda.

Kursu başarıyla tamamlayıp işe yerleştirilenlerin 2 bin 509'unu kadınlar oluşturuyor. Buna göre işe yerleştirilenler arasında kadınların oranı yüzde 57,3 olarak gerçekleşti.

-"Hizmet sektörüne yönelik kurslara ilgi daha fazla"

İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, AA muhabirine, iş gücü piyasasında hangi alanda ihtiyaç varsa o alanda eleman yetiştirilmesine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Sosyal taraflar, dernek, kurum, kuruluş ve iş yerleriyle ihtiyaç duyulan alanlarda düzenledikleri kurslarda, iş ortaklarına belli oranda istihdam şartı koştuklarını kaydeden Kabak, şunları söyledi:

"Kurslarımıza ilgi, istenilen düzeyde. Bazı kurslarımıza 50 kişi alırken bine yakın başvuru oldu. Hizmet sektörüne yönelik kurslarımızda, biraz daha fazla talep oluyor. Sanayiye yönelik kurslarda ise genç kadınları daha fazla teşvik edebilmemiz lazım. Bunun için gerekli çalışmaları yürütüyoruz."

Kabak, üniversite başlangıcından bitimine kadar geçen sürede, ilgili mesleğin içeriğinin hızla değişebildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu süreçte üniversite öğrencilerinin üretim fonksiyonu içinde yetişmelerini sağlamak gerekiyor. İş gücü eğitim programlarına katılanların yüzde 34'ü, üniversite mezunu. Böylece oryantasyon eğitimini bu şekilde sağlamış oluyorlar. Kurslara daha fazla genç ve üniversite mezununun katılmasını istiyoruz."

-"En fazla ihtiyaç, dikiş makinesi operatörlüğünde"

Kadri Kabak, şu an iş gücü piyasasının en fazla ihtiyacı duyduğu meslek dalı olarak dikiş makinesi operatörlüğünü göstererek, "Bu alana yönelik yoğun program hazırlıyoruz. Kadınların rahatlıkla çalışabileceği bir sektör ve karşılığı da var. Dikiş makinesi operatörlerine iş bulmakta hiç zorlanmıyoruz" diye konuştu.

Halkla ilişkiler, ön büro ve tıbbi sekreterlik alanlarında doygunluk yaşandığını dile getiren Kabak, bu alanlarda açılan bir kadroya 5-10 bin kişinin başvurabildiğine dikkati çekti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bu Kurslara Giden 10 Kişiden 4'ü, İş Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement