BUCAMAR'a 3 Milyon 760 Bin Liralık Sermaye Artışı - Son Dakika
Yerel

BUCAMAR'a 3 Milyon 760 Bin Liralık Sermaye Artışı

BUCAMAR\'a 3 Milyon 760 Bin Liralık Sermaye Artışı

Buca Belediye Meclisi, BUCAMAR Şirketi'ne 3 milyon 760 bin liralık sermaye artışı gerçekleştirdi.

06.05.2014 11:10  Güncelleme: 11:20

Buca Belediye Meclisi, BUCAMAR Şirketi'ne 3 milyon 760 bin liralık sermaye artışı gerçekleştirdi. Başkan Levent Piriştina, BUCAMAR'IN 29 çalışanı bulunduğunu, borcunun ise 546 bin 656 lira olduğunu açıkladı.

Buca Belediye Meclisi'nin bugün 17.30'da gerçekleşen oturumunda BUCAMAR Şirketi'nin sermaye artışı talebi görüşüldü. Şirketin mali durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Levent Piriştina, "BUCAMAR'ın dedikodulardaki gibi 7-8 milyon ya da 50 milyon lira gibi bir borcu yoktur. Şirketin 25 Şubat 2014 tarihi doğrultusunda resmi borcu 546 bin 656 liradır. Birtakım alacaklar ve borçlar vardır. Şirketin kesin hesapları araştırılacaktır. Şahsi fikrim, bu borç en fazla 1 milyon lirayı bulur. Bunun üzerine çıkacağını tahmin etmiyorum" diye konuştu. BUCAMAR'ı zarara itenin 29 personelin 200'e çıkarılması olduğunu belirten Başkan Piriştina, şöyle konuştu: "Bir süre 29 personel 200'e çıkarılmış, ardından bu rakam tekrar 29'a indirilmiştir. Çalışan sayısı da budur ve idealdir. Önümüzdeki 5 yıl da bu rakama dikkat edeceğiz. Burası prestijli bir yer haline gelecektir. İcraat yapan bir şirket yapacağız. Taşeronu Buca Belediyesi olarak kaldıracaksak bu şirket güçlendirilmelidir. Mali anlamda ticaret yapan, hizmet üreten ve kar eden bir yer haline gelmelidir. Önemli olan Buca halkı bize bu kenti yönetme hakkı vermiştir. BUCAMAR bunun çok küçük bir kısmıdır. Kuvvetli, iddialı BUCAMAR'ı birlikte yaratacağız."

HESAPLARI İNCELENSİN

Başkan Piriştina'nın ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal Ömür ve AK Partili Meclis Üyesi Adnan Öztekin, BUCAMAR'ın hesaplarının yeniden bir hesap uzmanı tarafından incelenmesini önerdi. CHP'li Üye Murat Işık da, "Başkana ve ekibine güveniyoruz. Bu konuyu daha fazla uzatmamalıyız" dedi. Konuşmaların ardından BUCAMAR'ın 3 milyon 760 bin liralık sermaye artışı, CHP ve MHP Grubu'nun "olumlu", AK Parti Grubu'nun "ret" oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BUCAMAR'a 3 Milyon 760 Bin Liralık Sermaye Artışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement