Bulanık'ta Eğitim Sorunları İddialarına Cevap - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta Eğitim Sorunları İddialarına Cevap

Bulanık\'ta Eğitim Sorunları İddialarına Cevap

Muş'un Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez, yerel medya ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan Fatih İlköğretim Okulu'ndaki eksikler ve yardım yapılmadığı iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.

08.12.2012 14:11

Muş'un Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez, yerel medya ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan Fatih İlköğretim Okulu'ndaki eksikler ve yardım yapılmadığı iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Kaymakam Görükmez, Fatih İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Şükriye Aksoy Bahşi'nin Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden okula yardım için talepte bulunduğu, internet ortamında konunun diğer haber ve Facebook sosyal paylaşım sitesinde oluşturulmuş gruplar tarafından paylaşıldığı anlattı. Muş'ta bulunan yerel gazetelerde de bu şekilde haberlerin çıktığı, konu ilgili olarak yapılan araştırmada haber sitelerinde öğretmenin yardım talebi yazısı olarak yer verilen kaloriferlerin yanmadığı, okulun bütün camlarının kırık olduğu, okulun boyasının hatta sıvasının olmadığı ve öğrencilerin yerde oturarak ders gördükleri yönündeki beyanlarının gerçeği yansıtmadığı tespit edildiğini belirten Görükmez "Bölgemizde eğitim anlamında okulların fiziksel yapısı ya da eğitim materyalleri anlamında eksikliklerin olduğu açıktır. Ancak öğretmenimiz tarafından paylaşılan tabloda abartılarak anlatılan sorunların büyük kısmı halkımızın eğitime bakış açısından kaynaklanmaktadır. Her yıl Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla binlerce öğrencinin kırtasiye, giyecek, dershane, ulaşım gibi ihtiyaçları giderilmektedir. Yaklaşık 27 bin öğrencinin bulunduğu ilçemiz merkez ve köy okullarında öğrencilerimizin yaklaşık yarısı olan 13 bin 52 öğrenci Şartlı Nakit Transferi yardımından yararlanmış ve 436 bin 720 TL ödeme yapılmıştır. Bu çerçevede devletimiz tarafından öğrencilerin eğitimleri önünde herhangi bir mazeret bırakmamak amacıyla yaptığı nakdi ve ayni yardımlar aileler tarafından genelde farklı amaçlarla kullanıldığı için verilen yardımlar öğrencilerimizin eğitimi için harcanmamaktadır. Öğretmenimizin iyi niyetle, ancak yanlış yöntemle yardım getirmek için böyle bir girişimde bulunduğu görülmüş olup, Bulanık Kaymakamlığı olarak eğitim için bu çerçevede verilecek her türlü yardımın İlçe Kaymakamlığımız ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek gönderilmesinin asıl amacına ulaşması açısından yerinde olacağı değerlendirilmiştir" diye belirtti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta Eğitim Sorunları İddialarına Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement