Burdur'da "Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber" Projesi - Son Dakika
Yerel

Burdur'da "Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber" Projesi

Burdur\'da "Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber" Projesi

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü,"Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber" projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

13.09.2013 13:44

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü,"Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber" projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda "Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber" projesi ile ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram, proje kapsamında Burdur'da hizmet veren kuaför ve berberlerin ziyaret edilerek, hijyen konusunda bilinçlendirileceğini söyledi.

Bilinçlendirme çalışmasının ardından yapılacak inceleme sonucu "Sağlıklı Berber-Kuaför Belgesi" verileceğini söyleyen Şenbayram, "Sağlığın Gelişmesi Projesi çalışmaları, vatandaşa direk hizmette bulunan sektöre yöneliktir. Önemli meslek gruplarından biri de berber ve kuaförlerdir. En büyük sorun bulaşıcı hastalıklardır. Bu meslek gruplarının hijyene önem vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Bu konuda eğitim vererek farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Şenbayram, "Özveriyle çalışan arkadaşları da ödüllendirmek istiyoruz. Bu projemiz cezalandırma ve eksik bulma sistemi değil. Herhangi bir yaptırımı yok. Başarıyı ödüllendiren bir projedir" diye konuştu.

Sağlık Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ramazan Çakıroğlu'nun 'Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber' isimli projenin sunumu gerçekleştirdiği toplantıya katılan Burdur Berberler Odası Başkanı Veli Soy ise Burdurlu berberlerin temizliğe çok önem verdiğini ve Sağlıklı Berber-Kuaför Belgesi'ni alacaklarına olan inancını dile getirdi.

Konuşmaların ardından proje protokolü taraflarca imzalandı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'da 'Gel Berber Sağlık İçin Hep Beraber' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement