Çad Büyükelçisi ve Baş Müftüsü Afrika'da İslam ve Müslümanları Anlattı - Son Dakika
Yerel

Çad Büyükelçisi ve Baş Müftüsü Afrika'da İslam ve Müslümanları Anlattı

Çad Büyükelçisi ve Baş Müftüsü Afrika\'da İslam ve Müslümanları Anlattı

Afrika’da İslam ve Müslümanlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) düzenlenen konferansta konuşuldu.

24.02.2015 16:47

Afrika'da İslam ve Müslümanlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) düzenlenen konferansta konuşuldu.

OMÜ İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu'nun düzenlediği konferansa Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Çad Baş Müftüsü Ahmet en-Nour Mahamet al-Helou konuşmacı olarak katıldı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta Büyükelçi Ahmet Kavas, Afrika'nın coğrafi zenginliklerini anlattı ve son yıllarda kara kıtanın gündeminde daha büyük yer kaplayan terör olayları konusunda bilgiler verdi.

Çad Baş Müftüsü Ahmet en-Nour Mahamet al-Helou de ülkesinin genel durumu hakkında bilgiler verdi, son yılların değişmez gündemi olan İslam adına yapıldığı söylenen terör eylemleri ve Afrika Müslümanlarının bugünkü durumunu anlattı. Ayrıca Türkçenin Çad'da bazı okullarda okutulmasından ve dolayısıyla Türk kültürünün ülkesindeki varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÇAD İLE EĞİTİM İMKANLARI

"Afrika'da İslam ve Müslümanlar" konulu toplantı öncesi Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Çad Baş Müftüsü Ahmet en-Nour Mahamet al-Helou Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan'ın da hazır bulunduğu ziyarette iki ülkenin eğitimi sistemi ve işbirliği imkanları ele alındı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çad Büyükelçisi ve Baş Müftüsü Afrika'da İslam ve Müslümanları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement