Çalışanlar Vergi Haftası'nı Buruk Kutluyor - Son Dakika
Yerel

Çalışanlar Vergi Haftası'nı Buruk Kutluyor

Çalışanlar Vergi Haftası\'nı Buruk Kutluyor

Türk Büro Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun, Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarının göz ardı edildiğini öne sürdü.

01.03.2014 16:41

Türk Büro Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun, Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarının göz ardı edildiğini öne sürdü.

Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türk Büro Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun, Gelir İdaresi Başkanlığında personel yetersizliği nedeniyle her bir çalışanın iki kişilik iş yapmak zorunda kaldığını belirtti. Dursun, kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışanların çalışma koşullarının oldukça ağır hale geldiğini öne sürdü.

Mesai kavramının unutulduğunu, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların kişisel ve ailevi sorunlarının gittikçe arttığını dile getiren Dursun, "Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilatını gerçekleştiren, yani devlet bütçesinin her kademesinde katkı sağlayan, bu işin asıl yükünü çeken çalışanların sorunları çözüme kavuşmadığı gibi, gün geçtikçe sorunlar yumak haline gelmiştir. Çalışanların moral ve motivasyonları yok denecek kadar azalmış ve çalışma barışı bozulmuştur" ifadelerini kullandı.

Kurumda aynı işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliğinin devam ettiğini de belirten ve adaletsizliklerin giderilmesi için önerilerde bulunan Dursun, "Türk Büro Sen olarak, ekonomimizin ayakta kalması için canla başla çalışan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının insan onuruna yakışır şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalışanlar Vergi Haftası'nı Buruk Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement