Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale\'den Kısa Kısa

Belediye Başkanı Gökhan'ın ziyaretleri.

24.12.2013 11:55

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sağlık Meslek Lisesini ziyaret etti.

Gökhan, dönem başından bu yana kent merkezindeki okul ziyaretlerini sürdürüyor. Okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesine yönelik ziyaretler kapsamında Sağlık Meslek Lisesini giden Gökhan, 9. sınıf öğrencisi Aynur Gündüz'ün doğum günü olduğunu öğrenince sürpriz yaptı.

Öğrenciye çiçek verip, doğum gününü kutlayan Gökhan, sınıftaki öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

ÇOMÜ'de laboratuvar açılışı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) kurulan perfüzyon simülasyon laboratuvarı hizmete girdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, törende yaptığı konuşmada, tıpın kendileri için ayrıcalıklı bir alan olduğunu, hastaların bakış açısıyla meseleye baktıklarını söyledi.

Sadece bina yaparak işleri yürütmenin mümkün olmadığını anlatan Laçiner, " Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri herhalde tıp eğitimi. Çok sayıda fakülte açıldı. Tıpta eğitim daha çok hasta bakmayla olmuyor. Mümkün olduğunca hekimlerimizi, öğretim üyelerimizi daha çok hasta bakmaya muhtaç olmaktan çıkarmak, araştırmaya yapmaya yöneltmek gerekiyor" dedi.

Laçiner, Çanakkale'nin "sağlık eğitimi kenti" olmaya müsait bir yer olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu anlamda yatırımları bu alana yapmakta büyük fayda olduğunu düşünüyorum. Şu an içinde bulunduğumuz birim, bizim binaların en küçüklerinden biri ama en büyük işlere imza atan yer. O anlamda burada yapılan araştırmalar hem makale olarak ülkemizin, Çanakkale'nin yüzünü ağartıyor; hem de deneyler sonucunda hastalarımıza çok daha iyi tedavi verme imkanı bulunuyor."

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat ile akademisyenler katıldı.

- ÇOMÜ Hastanesinde felçli hastalara aynı anda operasyon

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, ilk kez beyin felçli 2 hastaya aynı anda operasyon gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Kaymaz, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, beyin felcinin doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluştuğunu söyledi.

Hastalığın genellikle kas gerginlikleriyle seyrettiğine dikkati çeken Kaymaz, "Tamamen tedavi etmek mümkün olmasa da fizik tedavi, botoks uygulamaları ve cerrahi müdahalelerle hastalığın kliniğini hafifletmek mümkün olabiliyor. Uygulanan cerrahi ve fizik tedaviyle yürümeyen veya zorlukla yürüyen hastaları yürüyebilir hale getirebilir. Bu kapsamda aynı şikayeti olan 2 hastamıza kas gevşetme ve kemik düzeltici ameliyatlarını aynı seansta gerçekleştirdik" dedi.

Tır şoförü aranıyor

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, İÇDAŞ AŞ şirketlerinden ERAS taşımacılıkta çalıştırılmak üzere tecrübeli 20 tır şoförü alınacağını söyledi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, başvuru yapmak isteyen adayların, psikoteknik belgesi,SRC2, SRC4, tercihen de SRC5 belgelerinin olması gerektiğini, az ilkokul mezunu, 40 yaşını aşmamış ve Çanakkale'de ikamet ediyor olma şartı arandığını bildirdi.

Ali Çalışkan, başvuruların Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yada "www.iskur.gov.tr" internet adresinden yapılabileceğini kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement