Çankırı'da "Atatürk ve Çankırı" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da "Atatürk ve Çankırı" Konulu Konferans

Çankırı\'da "Atatürk ve Çankırı" Konulu Konferans

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 87.Yıl dönümü dolayısıyla "Atatürk ve Çankırı" konulu konferans düzenlendi.100.Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı...

23.08.2012 18:56

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 87. Yıl dönümü dolayısıyla "Atatürk ve Çankırı" konulu konferans düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Özgen'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve davetliler izledi.

Karatekin Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Özgen, bunun gibi özel günlerin şehirlere kimlik kattığını söyledi. Özgen, Atatürk'ün Şapka inkılabını başlatmanın yanında Çankırı ve Kastamonu insanını onurlandırmak için bu bölgeye ziyaretler yaptığını ifade ederek, ziyaretin önemli olduğunu kaydetti.

Ata'nın Çankırı ziyaretinin Valiliğe bildirildiğinde bazı konulara da dikkat çekildiğini kaydeden Özgen, "Ziyarette Ata'nın öğle yemeğini Çankırı'da yiyeceği bildirilirken, basit bir yemek isteniyor. Bunun yanında karşılama heyeti de istenmiyor" dedi.

Özgen, Şapka inkılabı konusunda Çankırı ile Kastamonu'nun "bizim ilimizde başladı" şeklinde tatlı bir rekabete büründüğü bu rekabetin de her iki il içinde sahiplenme konusunda mutluluk verici olduğu ifade etti.

Konferans sonunda Vali Vahdettin Özcan'ın, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Özgen'e çiçek ve kitap seti hediye etti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da 'Atatürk ve Çankırı' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement