Çelikhan'da Kosgeb Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çelikhan'da Kosgeb Toplantısı Düzenlendi

Çelikhan\'da Kosgeb Toplantısı Düzenlendi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu'nda 'KOSGEB tarafından iş dünyasına sağlanan destekler ve krediler' konulu sunum ve 30 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında sertifika belgeleri verildi.
Küçük ve Orta Ölçekli...

29.11.2013 13:52

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu'nda 'KOSGEB tarafından iş dünyasına sağlanan destekler ve krediler' konulu sunum ve 30 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında sertifika belgeleri verildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünde girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amaçlı olduğu denildi.

Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren başkanlığında yapılan KOSGEP toplantısına KOSGEB Başkanlık Müşaviri Serhat Eker, Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, Çelikhan Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Mehmet Sel ve girişimci adayları katıldı.

Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz programda yaptığı bir konuşmada, "Çelikhan'da girişimcilik eğitimi konusunda adayların bilinçlendirilmeye yönelik bilgilendirmeyle birlikte iş planı hazırlaması araştırılması eğitimi verildi. Girişimcilerin daha fazla faydalanması ekonomi için büyük önem taşıyor" dedi.

KOSGEB Başkanlık Müşaviri Serhat Eker ise yaptığı konuşmada, "Amacımız ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını etkinliğini artırmak, ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek, girişimci adaylarının işletmelerini kurarken yaşadıkları mali sıkıntılara çözüm getirmektir. Sizinde ilerlemeniz için planlı, eğitimli, yenilikçi olun yaratıcı olun destek mekanizmanın işlemesi için ortaklar oluşturun, ortaklarla hareket etmeniz kurumsal düşünmeniz gerek, ön değerlendirmeleri yapın, girişimciler desteklenmeye devam ediliyor. KOSGEB Girişimcilik destek programı yeni kurulacak iş yerlerinizin kuruluş giderleri, makine teçhizat giderleri ve işletme giderleri KOSGEB desteği ile 30 TL hibe 70 TL kredi şeklinde destekliyor" diye konuştu.

Çelikhan kaymakamı Ömer Dağdeviren, "İlçemizde var olan iş potansiyelini görmüyoruz, elimizin altında çok güzel potansiyel varken gördüğümüz halde alıp kullanmamak gibi bir meşguliyet içerisindeyiz. Girişimci ruhunuzu yakalayın ilçemiz için gelecek için ne tur bir ilerleme kaydederim onun hesabını yapın. Girişim ruhunu yakalayan arkadaşları tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan'da Kosgeb Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement