Chp, Sivil Toplum Kuruluşlarını Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

Chp, Sivil Toplum Kuruluşlarını Eleştirdi

Chp, Sivil Toplum Kuruluşlarını Eleştirdi

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşunun 'Milli İradeye Evet, Vesayete Hayır' açıklamasına ilişkin Av. Bilal Doğan, eleştirilerde bulundu.

06.01.2014 13:40  Güncelleme: 13:45

Yaklaşık birkaç gün önce Adıyaman'da birçok sivil toplum kuruluşunun toplanıp 'Milli İradeye Evet, Vesayete Hayır' açıklamasına ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, eleştirilerde bulundu.

Parti binasında yapılan açıklamaya; CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı Zeynal Bakır ve partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Av. Bilal Doğan, şunları söyledi:

"Öncelikle Adıyaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları örgütlerinin meslek odalarının memleket meselelerine duyarlı olması ülke sorunlarına duyarlı olması ve bu konuda elbet sevindiricidir. Sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, sendikalarının ülkenin sosyal, ekonomik, kültürel ve en çokta yaşadıkları ilin sorunlarına duyarlı olmaları gerekir. Bu konuda kendilerini yaptığı açıklama ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok, duyarlı olmaları güzel. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, bu sivil toplum örgütleri mensupları, başkanları, arkadaşlarımız, Adıyaman'ın en temel problemleri var biliyorsunuz. Teşvik paketinde Adıyaman, 6. bölgede olması gerekirken 5. bölgede yer aldı ve sivil toplum örgütlerinden ses çıkmadı. Tarımsal sulamada GAP bölgesine verilen elektrik enerjisi desteği Adıyaman'a verilmediğinde ses çıkmadı. Geçen yıl Adıyaman il olarak, üniversite sınav sonuçlarında 69. oldu kimseden ses çıkmadı. Tarımsal desteklemede geçen senede buğday baz alalım, 480 kilogram destekleme verilirken, 2013'te 248 kilograma düştü, hiç birinden ses çıkmadı.

Komşu illerimiz duble yollarla donatılırken, Adıyaman'ımız bu konuda geride bırakıldı ama hiç birinden ses çıkmadı. Nemrut Dağı elimizden alınacaktı neredeyse gereken tepki gösterilmedi, hiçbir şekilde hiç kimseden ses çıkmadı. Adıyaman'ın batısında ve doğusunda yapılan iki köprümüz var ve onlarda sıkıntılı sakat köprüler. Çakal köprüsünde biliyorsunuz, birkaç kazada onlarca insanımızı kaybettik, yine sivil toplum örgütlerinden ses çıkmadı.

Geçenlerde DSİ Bölge Müdürlüğünün Adıyaman'a verilmesi konusunda açıklamalarda bulunduk ama hiçbir sivil toplum örgütünden destek alamadık. Yani Adıyaman'ın en temel sorunlarında ses çıkarmayan, gözlerini, kulaklarını, kapatan sivil toplum örgütlerinden ses çıkmazken, başbakana şirinlik yapmaya gelince hepsi sıraya girmiş şirinlik yapıyor. Yapın şirinliğinizi, onda sorun yok, memleket meselelerine duyarlı olun. Sizlerin asli göreviniz memleketin sorunlarına duyarlı olmak temsil ettiğiniz kişilerin ve çevrenizdeki kişilerin sorunlarına sıkıntılarına duyarlı olmaktır. Ama sadece iktidara şirinlik görünmek için açıklama yapılmasını biz doğru bulmuyoruz, kabul etmiyoruz, bu konuda gösterdikleri duyarlılığı da, Adıyaman'ın asli meseleleri içinde göstermelerini bekliyoruz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Chp, Sivil Toplum Kuruluşlarını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement