Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Odunpazarı Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından hayvan sevgisi konulu bir seminer gerçekleştirdi.

02.10.2013 15:18

Odunpazarı Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından hayvan sevgisi konulu bir seminer gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminere Reşat Benli İlkokulu 3. sınıf öğrencileri katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5.Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ergün Selvi ve Mühendis Özge Yaman, çocuklara çeşitli sunumlar eşliğinde hayvan sevgisinin önemi, hayvanlar ile iletişim, evde hayvan besleyenler için dikkat edilmesi gereken hijyen ve sağlık kuralları, hayvanlara dokunduktan sonra kişisel temizliğin nasıl yapılacağı, hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklar ve bunlardan nasıl korunacağı, hangi durumlarda, ne zaman aşı yaptırılması gerektiği gibi önemli bilgiler verildi.

Yapılan sunumda sokakta yaşayan hayvanların 3 şey istediğini belirten yetkililer; "Bunlar sevgi, yemek ve sudur. Bu 3 şeyi onlara verirseniz onlardan bir zarar görmezsiniz. Birçok yerde sokak hayvanlarına gerekli ilgi ve bakım yapılmıyor. Ama Eskişehir'de sokaktaki sahipsiz hayvanlar belediye veterinerliği ekipleri tarafından toplanıyor ve gerekli bakımları yapılarak aşılanıp tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor" dedi.

Hayvanların da insanlar gibi can taşıdığına dikkat çeken yetkililer, sokak hayvanları sorunun çözümünde en önemli etkenin sahiplenme olduğuna dikkat çekerek, tüm hayvanseverleri Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi'ne davet ettiklerini ifade ettiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement