Çomü Kütüphanesi'nde 2 Bin 200 Gazeteye Ücretsiz Ulaşılabiliyor - Son Dakika
Yerel

Çomü Kütüphanesi'nde 2 Bin 200 Gazeteye Ücretsiz Ulaşılabiliyor

Çomü Kütüphanesi\'nde 2 Bin 200 Gazeteye Ücretsiz Ulaşılabiliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, ÇOMÜ Kütüphanesi veri tabanları üzerinden 2 bin 200'den fazla gazeteye ücretsiz ulaşabiliyor.

26.08.2013 13:06

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, ÇOMÜ Kütüphanesi veri tabanları üzerinden 2 bin 200'den fazla gazeteye ücretsiz ulaşabiliyor.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, süreli yayınlar konusunda kütüphanenin büyük bir hamle başlattığını, gazete koleksiyonundaki gelişmenin de bunun bir parçası olduğunu söyledi. Hisar, "ÇOMÜ öğrencileri ve çalışanlarımız, ÇOMÜ Kütüphanesi veri tabanları yoluyla İspanya'dan Japonya'ya, ABD'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kadar 2 bin 200'den fazla gazeteye ulaşabiliyor. Üstelik bu gazetelerin haberlerini sadece yazı olarak değil, gazetenin basılı halinin fotoğrafı vasıtasıyla okuyabiliyorlar. Aynı hizmet Türk gazeteleri için de mevcut. Son olarak ÇOMÜ, Cumhuriyet gazetesinin günlük kopyalarına ve tüm arşivine de abone oldu. Araştırmacılarımız için bunlar büyük haberler. ÇOMÜ kütüphanenin çeşitli birimlerindeki basılı materyal sayısı da yaklaşık yüzde 400'lük bir artışla 450 bini aşmış durumda. ÇOMÜ Kütüphanesi'nin 2015 hedefi ise en az 500 bini basılı olmak üzere 1 milyon kitaba ve milyonlarca elektronik materyale sahip olabilmek" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomü Kütüphanesi'nde 2 Bin 200 Gazeteye Ücretsiz Ulaşılabiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement