Çomü Mühendislik Fakültesinin Akademik Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Çomü Mühendislik Fakültesinin Akademik Genel Kurulu

Çomü Mühendislik Fakültesinin Akademik Genel Kurulu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi akademik genel kurul toplantısı yapıldı.

10.02.2015 09:05

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi akademik genel kurul toplantısı yapıldı.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof. Dr. Feyzi Uğur ve Prof. Dr. Mustafa Saçar ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Caner ile akademik ve idari personel katıldı.

Caner, burada yaptığı konuşmada, Mühendislik Fakültesinin 2011-2015 yıllarındaki gelişimi hakkında bilgi verip fakültenin akademik ve idari personel sayısı, fiziksel ve teknik altyapı gelişimi ile öğrenci sayısındaki artışı anlattı.

Laçiner ise fakültenin gurur duydukları en önemli fakülteler arasında yer aldığını söyledi.

Gerek öğretim üyesi sayısındaki artış, gerekse  geçmişte açık olmayan kağıt üzerinde görünen bölümlerin aktif hale gelmesinin ÇOMÜ ailesini gururlandırdığını ifade eden Laçiner, şunları kaydetti:

"Diğer fakültelerimize de örnek teşkil ediyor. Mühendislik fakültesi genelde saygın üniversitelerde de en önemli fakültelerden bir tanesidir. Bizim üniversitemizde de böyle olacak. Mühendislik Fakültesi stratejik bir hedef geliştirmesi açısından ve önümüzdeki yıllar içerisinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin en büyük üç fakültesinden bir tanesi olacak. Mekan açısından, öğrenci sayısı açısından, öğretim üyesi sayısı, laboratuvar, bütçe gibi her açıdan ortalamasını aldığımız da üniversitenin amiral gemilerinden bir tanesi de mühendislik fakültesi olacak. Olmak da zorundadır. Eğer ÇOMÜ gerçekten bir üniversite olacaksa, dünyada ve Türkiye'de hatırı sayılır üniversite olmak istiyorsa bunu başarmak zorundayız."

Akademik genel kurul toplantısı soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü Mühendislik Fakültesinin Akademik Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement