Cumhuriyet Yürüyüşüne Çağrı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Yürüyüşüne Çağrı

Cumhuriyet Yürüyüşüne Çağrı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen ve Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, yaptıkları açıklama ile tüm Eskişehirlileri 29 Ekim Perşembe günü düzenlenecek Cumhuriyet Yürüyüşü’ne çağırdılar.

24.10.2015 16:00

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen ve Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, yaptıkları açıklama ile tüm Eskişehirlileri 29 Ekim Perşembe günü düzenlenecek Cumhuriyet Yürüyüşü'ne çağırdılar.

Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 92'inci kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını kaydeden Akmen, "Ülkemiz ne yazık ki terör saldırılarının baskısı altında çok zor günler yaşamaktadır" diye konuştu.

Laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarının hızla yok olduğunu ifade eden Akmen, "Başta medya ve yargı olmak üzere toplumsal tüm alanlarda uygulanan baskılar, demokratik işleyişi tehdit eder hale gelmiştir. Yaşanan tüm zorluklara karşın, ülkenin aydınlanması yolunda mücadeleye devam edeceğiz. Tüm Eskişehirlileri, 29 Ekim Perşembe günü Adalar Atatürk Caddesi girişinde saat 15: 00'de başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü'ne ellerinde Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle katılmaya davet ediyoruz" dedi.

ADD Şube Başkanı Azmi Kerman da açıklamasında, özgürlük, egemenlik, eşitlik ve Cumhuriyet için yürüdüklerini söyledi. Büyük bir kararlılıkla laik, demokratik Cumhuriyeti ve değerlerini inançla koruyacaklarını belirten Kerman, bütün Eskişehir'deki vatandaşları Cumhuriyet Yürüyüşü'ne davet etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Yürüyüşüne Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement