Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89.yıl dönümü dolayısıyla Suşehri ilçesinde tören düzenlendi.

29.10.2012 13:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıl dönümü dolayısıyla Suşehri ilçesinde tören düzenlendi.

Sivas Caddesi üzerindeki törende, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol ve Belediye Başkanı Sedat Sel, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Demiral, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türk halkının fedakarlıklarıyla kurulmuş Cumhuriyetin 89. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını söyledi. Demiral, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün

"Türkiye Cumhuriyeti her manasıyla büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır. İhtiyaç duyduğumuz güç, İstiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir" sözlerini aktardı.

Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından, ilçede bulunan özel tekvando kursuna katılan öğrenciler, gösteri yaptı. Öğrenciler, gösteride açılan Türk Bayrağı'nı Demiral'a takdim etti.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende, resmi geçit töreni de yapıldı. Küçük çocukların da ellerinde Türk Bayrağı'yla katıldığı töreni, bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarından izledi.

Muhabir: Faruk Kara/ Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement