Viranşehir'de Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Oyuncak - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Oyuncak

Viranşehir\'de Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Oyuncak

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan'ın eşi Zeynep Kotan, dar gelirli ailelerin bulunduğu mahalleleri ziyaret ederek çocuklara oyuncak dağıttı.

31.01.2014 12:38  Güncelleme: 12:45

İlçedeki Bahçelievler Mahallesi'ndeki dar gelirli aileleri ziyaret eden yardım heyeti, ailelere gıda, kırtasiye, giyecek, kira gibi yardımlarda bulundu. Şeker hastası ve tümörlü iki çocukları ile hayat mücadelesi veren ve adının açıklanmasının istenmediği bir aileye kira, gıda, giyecek yardımında bulunan heyet, ayrıca yaşanan sıkıntıları dinledi. Çocuklardan birinin engelli maaşı aldığı ailenin hasta olan çocuklarının tedavisinin sürdürülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kaymakam eşi Kotan, daha sonra diğer evlere geçti. Heyetin ziyaretinden dolayı çok duygulandığını söyleyin hasta çocukların annesi "Kaymakamın eşi evimize geldi. İhtiyaçlarımızı sordu, derdimizi dinledi. Çocuklarıma oyuncak verip küçük çocuğumu kucağına alarak sevdi. Diğer hanımlarda bize çok yakınlık gösterdiler. Evimize gelmesi çocuklarıma oyuncak verip sevmesi bize yeter. Ne kadar teşekkür etsem azdır" diyerek heyete teşekkür etti.

Yardım heyeti daha sonra aynı mahallede görme engelli 8 kardeşin bulunduğu aileyi ziyaret etti. Ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getiren aile, çocuklarının tedavi sürecinin hikâyesini paylaştı. Yapılan göz ameliyatından sonra çocuklardan ikisinin hiç göremediğini ifade eden aile diğer çocuklarının da ameliyat olması gerektiğini fakat ameliyat etmekten çekindiklerini söyledi.

Ziyaretler ile ilgili bir değerlendirme yapan VADEM Sorumlusu Ayhan Çiçek ise yapılan yardımların devam edeceğini dile getirerek "Her hafta tespit ettiğimiz 5 ila 10 arasında aileyi ziyaret ediyoruz. Bu aileler ağırlıklı olarak kadınların mağdur olduğu aileler oluyor. Ziyaretlerimiz çok olumlu geçiyor. Mağdur kadınların dertlerini dinliyor, imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyor" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir'de Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Oyuncak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement