Denizli'de Doğa Belgeseli Çekildi - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Doğa Belgeseli Çekildi

Denizli\'de Doğa Belgeseli Çekildi

Denizli'nin Tavas ilçesinde bulunan Bozdağ'da çekimleri yapılan doğa belgeselinin, Mart ayı içinde son çekimleri gerçekleştirildi.

04.04.2013 16:00

Denizli'nin Tavas ilçesinde bulunan Bozdağ'da çekimleri yapılan doğa belgeselinin, Mart ayı içinde son çekimleri gerçekleştirildi.

Cansuyu Belgeseli, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2009 yılında başlatmış olduğu Doğal Hayatı Canlandırma ve Kuşlara Cansuyu projesi kapsamında ormanlık alanlarda tesis edilen doğal görünümlü havuzların, orman ekosistemi üzerindeki etkilerini inceliyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nün belgesel boyunca büyük destek verdiği belgeselin çekimleri, Bozdağ'ın Kozlar ve Alpa Köyleri'ne yakın olan ardıç ve sedir ormanlarında gerçekleştirildi.

Belgeselin yönetmeni Şengül Şahin, Mart ayında yapılan son çekimlerle birlikte çekim aşamasının sona erdiğini belirterek, yaptıkları belgeseli herkesin beğeneceğine inandığını söyledi. Çekimlerde özellikle yeşil ağaçkakan gibi nadir görülebilen, Anadolu sıvacısı gibi Toroslar boyunca yayılan kuş türleri ve ardıç kuşlarının kuş havuzlarındaki davranışlarının kayıt altına alındığı belirtildi. Ayrıca bölgedeki kuş türlerinin çekimlerinin büyük bir titizlikle yapıldığını ifade eden Şengül Şahin, belgeselin yakın bir zamanda montajının yapılacağını söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli'de Doğa Belgeseli Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement