Dezavantajlı Çocuklar Sporla Rehabilite Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Dezavantajlı Çocuklar Sporla Rehabilite Ediliyor

Dezavantajlı Çocuklar Sporla Rehabilite Ediliyor

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün 'Sporla Yaşa' başlığı ile yürüttüğü proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.

11.01.2012 15:30

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün 'Sporla Yaşa' başlığı ile yürüttüğü proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen Sporla Yaşa Projesinin de değerlendirildiği Koruma Kurulu Ocak ayı toplantısını Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya koordinatörlüğünde Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Özgür Bozat, Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reşat Kartal ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez'in yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında 230 erkek ve 44 kız öğrenci olmak üzere Nazilli ilçesinde bulunan okullardan rehber öğretmenler vasıtası ile tespit edilen toplam 274 öğrenci kendilerinin seçtiği değişik spor dallarında eğitim görüyor.

"ÇOCUKLARIN TOPLUMA ENTEGRE OLMASINA YARDIMCI OLUYORUZ"

Proje kapsamında spor eğitimlerinin yanı sıra çocukların sosyal gelişimlerine de katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya; "Çocukların topluma entegre olmasına yardımcı olacak alternatif ortam hazırlanarak psikolojik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimleri açısından ihtiyaç duydukları alanlarda resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitici ve öğretici faaliyetler düzenlenmektedir. Yine projede dikkat çeken diğer unsur ise aile izinleri alınan ve sağlık kontrolleri yapılarak projeye dahil edilen her bir kursiyer çocuğun kişisel özellikleri, aile ortamları, öğrenme ihtiyaçları belirlenerek bireysel gelişimlerinin esas alınması ve toplum içinde yaşama, kurallara uyma, işbirliğine dayalı öğrenme, probleme dayalı öğrenme, gurup çalışmaları gibi stratejilere yer verilmesidir. 24 Temmuz 2011 tarihinde ilk periyotu tamamlanan ve 2. etabına 12 Kasım 2011 tarihinde başlanan proje çalışmaları kapsamında sportif faaliyetlerin yanında sosyo-kültürel içerikli gezi programları hazırlanmıştır Çanakkale ve İzmir gezilerinden sonra Pamukkale'ye ve Afrodisias'a yapılacak geziler planlanmıştır. Sporla Yaşa Projesinde katılımcısı öğrencilerin kurslar süresince kullanacakları eşofman ve spor ayakkabılar Nazilli Kaymakamlığı tarafından karşılanmıştır" dedi.

"DEZAVanTAJLI ÇOCUKLAR REHABİLİTE EDİLİYOR"

Nazilli'nin tüm kurumlarının bir araya gelerek tek yürek olmasının mutluluk verici bir olay olduğunu dile getiren Doğan Kaya; "Bu projelerin artarak devam etmesini diliyorum. Sporla Yaşa projesinde hedef kitle olan dezavantajlı gruptaki çocukların rehabilite edilmesi sağlanıyor. Sadece çocuklar değil aileleri de rehabilite olmuş oluyor. Nazilli'nin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz, zaten bu nedenle kaymakamlık olarak çeşitli projelerle hedef kitleyi çeşitli projelerle genişleterek rehabilite etmek istiyoruz. Bu projemizin uygulanması kadar sürdürülmesi de önemli. Bu projeyi aslında kaymakamlık veya yerel yönetimler olarak bizlerin yapması gerekirken, devletin soğuk yüzü olarak adlandırılan Nazilli Adliyesi'nin yapmış olması ayrı bir önem taşıyor. Bakanlık nezlinde de bu projenin örnek alınması hepimizi ayrıca gururlandırıyor" şeklinde konuştu.

(ÜÖ-SK-İK-)

11.01.2012 15: 10 TSİ

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dezavantajlı Çocuklar Sporla Rehabilite Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement